Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19

Päivitämme tälle sivulle tietoa koronaviruksesta sekä Oulun yliopiston ohjeistuksia. Sivua päivitetään jatkuvasti. Tarkempia ohjeita henkilöstölle mm. työnteon ja opetuksen järjestelyistä intranet Patiossa (edellyttää kirjautumisen yliopiston käyttäjätunnuksella).

Kampuksen ulko-ovet ovat avoinna arkipäivisin virastoaikana klo 8.00-15.45. Muina aikoina kulku kampuksille tapahtuu kulkukortilla. Jokaiselta kävijältä edellytetään vastuullista ja huolellista hygieniaohjeiden noudattamista. Kaikissa kohtaamisissa tulee huomioida 1- 2 metrin turvaväli ja alueelliset kokoontumisrajoitukset. Kampukselle ei saa tulla oireisena. Oulun yliopisto suosittelee yliopiston opiskelijoita ja henkilöstöä asentamaan Koronavilkku-sovelluksen puhelimeensa turvallisen opiskelu- ja työympäristön edistämiseksi. 

Oulun yliopisto suosittaa suu-nenäsuojaimen käyttöä kaikissa julkisissa tiloissaan.

Opetus järjestetään pääasiallisesti etänä 31.5.2021 saakka.  Kampuksella läsnäoloa vaativat kurssit ja tentit järjestetään turvallisuudesta ja etäisyydestä huolehtien. 

Etätyötä suositaan kaikissa tehtävissä, joissa se on mahdollista. Kokoukset järjestetään pääsääntöisesti verkkokokouksina. Kampuksella järjestettävissä välttämättömissä kokouksissa ja tapaamisissa on noudattettava etäisyys - ja hygieniaohjeistuksia. 

Tietoa kampusten ravintoloiden aukioloajoista löytyy ravintoloiden sivuilta. 

Voit ehkäistä koronaviruksen leviämistä omalla toiminnallasi 

  • Flunssaisena pysyttele kotona. 
  • Pidä 1-2 metrin turvaetäisyys muihin ja tervehdi muuten kuin kättelemällä. 
  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta: Pese kädet usein vedellä ja saippualla tai jos niitä ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.  Käytä kertakäyttöpyyhkeitä käsien kuivaamiseen.
  • Yski ja aivasta nenäliinaan tai omaan kyynärtaipeeseen tai hihan yläosaan. 
  • Heitä niistämisen jälkeen nenäliina heti roskiin ja pese kädet. 
  • Käytä kasvomaskia tai muuta tilanteen vaatimaa suojainta, jos olet lähikontaktissa muiden kanssa.

Jos epäilet koronavirustartuntaa 

THL:n yhdessä sairaanhoitopiirien kanssa laatiman ohjeen mukaan testaukseen tulisi vastedes ohjata kaikki henkilöt, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai lääkärin arvion perusteella on syytä epäillä koronavirustartuntaa. 

Ennen koronatestaukseen hakeutumista voit selvittää koronavirustartunnan todennäköisyyttä Terveyskylän koronabotilla tai tehdä Omaolo-palvelun koronavirusoirearvion (Oulun kaupunki).  

Oyskorona.fi-sivustolta löydät tietoa alueellisesta koronavirusepidemistilanteesta, suosituksista ja rajoituksista sekä koronatestaukseen hakeutumisesta.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ohjeet ja yhteystiedot ilmenevät täältä.

Työterveyshuoltoon liittyvää tietoa koronaviruksesta ja sairastamisesta intranet Patiossa


Hyödyllisiä linkkejä

Oyskorona.fi

Tietoa koronaviruksesta ( Oulun kaupunki)

THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää Ajankohtaista koronaviruksesta -sivua (THL)

Tietoa koronaviruksesta: Koronavirus COVID-19 (THL)

Aluehallintoviraston vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin koronasta (AVI)

Yliopiston kirjaston palvelut koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa


Lisätietoja