Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19

Päivitämme tälle sivulle tietoa koronaviruksesta sekä Oulun yliopiston ohjeistuksia. Sivua päivitetään jatkuvasti. Tarkempia ohjeita henkilöstölle mm. työnteon ja opetuksen järjestelyistä intranet Patiossa (edellyttää kirjautumisen yliopiston käyttäjätunnuksella).

Torstaista 14.5.2020 alkaen yksittäisiä tilaisuuksia tai kursseja on mahdollista järjestää yliopiston tiloissa turvallisuudesta ja etäisyydestä huolehtien.  Kesäaikana suositaan etäopetusta, mutta opetusta voidaan järjestää kampuksella turvallisuudesta ja etäisyyksistä huolehtien.  Syksyn opetus aikavälillä 1.8.–25.10.2020 järjestetään pääasiallisesti etänä. Uusien opiskelijoiden orientaatio järjestetään pienryhmissä kampuksella.

1.6.2020 alkaen opiskelijat pääsevät kampuksille 24/7-kulkukortilla arkipäivisin kello 8-17 välisenä aikana (Linnanmaa: ovi 2T ja lasiyhdyskäytävän eteläpuolen ovi A3, Kontinkangas: ovi 7A).

Kirjaston lainaustoiminta aukeaa 1.6.2020. Kulkua ja oleskelua yliopiston tiloissa rajoitetaan kuitenkin muilta osin vierailta toistaiseksi.  Katso aukioloajat kirjaston sivuilta.

14.5.2020 alkaen yliopiston tilat ovat käytettävissä työntekijöille sellaisiin tehtäviin, joita ei voida suorittaa etätyönä. Tiloissa toimittaessa noudatetaan tiukasti etäisyys- ja hygieniaohjeita. Kokoukset suositellaan järjestettävän verkkokokouksina, ja muissa tapaamisissa tulee pitää vähintään 2 metrin turvaväli. 

Tietoa kampusten ravintoloiden aukioloajoista löytyy ravintoloiden sivuilta. 

Voit ehkäistä koronaviruksen leviämistä omalla toiminnallasi 

  • Flunssaisena pysyttele kotona. 
  • Pidä kahden metrin turvaetäisyys muihin ja tervehdi muuten kuin kättelemällä. 
  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta: Pese kädet usein vedellä ja saippualla tai jos niitä ei ole saatavilla, käytä alkoholipitoista käsihuuhdetta.  Käytä kertakäyttöpyyhkeitä käsien kuivaamiseen.
  • Yski ja aivasta nenäliinaan tai omaan kyynärtaipeeseen tai hihan yläosaan. 
  • Heitä niistämisen jälkeen nenäliina heti roskiin ja pese kädet. 

Jos epäilet koronavirustartuntaa 

COVID-19-näytteenottokriteerit ovat muuttuneet. THL:n yhdessä sairaanhoitopiirien kanssa laatiman 15.4. päivitetyn ohjeen mukaan testaukseen tulisi vastedes ohjata kaikki henkilöt, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita tai lääkärin arvion perusteella on syytä epäillä koronavirustartuntaa. Kohdentamatonta oireettoman väestön testausta ei tehdä. 

Ennen omaan terveyskeskukseen tai päivystyksen neuvontanumeroon soittamista voit selvittää koronavirustartunnan todennäköisyyttä Terveyskylän koronabotilla tai tehdä Omaolo-palvelun koronavirusoirearvion (Oulun kaupunki). 

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ohjeet ja yhteystiedot ilmenevät täältä.

Työterveyshuoltoon liittyvää tietoa koronaviruksesta ja sairastamisesta intranet Patiossa

Hyödyllisiä linkkejä

THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja päivittää Ajankohtaista koronaviruksesta -sivua (THL)

Tietoa koronaviruksesta: Koronavirus COVID-19 (THL)

Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19 (THL)

Aluehallintoviraston vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin koronasta (AVI)

Yliopiston kirjaston palvelut koronaviruksen aiheuttamassa poikkeustilanteessa

Lisätietoja