Matkustusohjeet koronaviruspandemian aikana

Ulkoministeriö: Vältä tarpeetonta matkustamista ulkomaille (poikkeuksena maat, joiden osalta hallitus on poistanut maahantulorajoitukset)

Valtioneuvoston asettamia Suomen rajaliikennettä koskevia rajoituksia tarkastellaan viikoittain.  Schengenin sisärajat ylittävässä liikenteessä sallitaan tällä hetkellä työsuhteeseen tai toimeksiantoon perustuva työmatkaliikenne sekä muu välttämätön liikenne. 

Työmatkustaminen kotimaassa on mahdollista vain, jos se on välttämätöntä. Ulkomaille ei pääsääntöisesti matkusteta, myös sen jälkeen, kun rajat ylittävä matkustaminen tulee myöhemmin mahdolliseksi. Lisätietoa henkilöstölle Patiossa

Huomioi ulkoministeriön matkustusohjeet ja -tiedotteet.

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Olen palannut ulkomaanmatkalta. Kuinka minun nyt tulee toimia? Onko minun siirryttävä etätyöhön/etäopintoihin?

Koronavirustartunnan saamisen riski on kohonnut koko Euroopassa ja muualla maailmassa.

Ulkomailta palaavan työntekijän tai opiskelijan tulee pysytellä karanteenia vastaavissa olosuhteissa 10 vrk palaamisensa jälkeen, mikäli paluu tapahtuu maasta, johon viranomainen on määrännyt rajoituksia. Jos paluu tapahtuu maasta, jonne viranomainen ei ole asettanut matkustusrajoituksia ja rajavalvontaa, voit palata kampukselle ilman karanteenia. Etätyötä/etäopiskelua toteutetaan yliopiston voimassa olevien ohjeiden mukaisesti.

Tarvittaessa voit olla yhteydessä omaan esimieheesi tai kurssisi vastuuopettajaan. 

Kysymyksiä ja vastauksia matkustamisesta ja koronaviruksesta ulkoministeriön sivuilla.