Tapahtumat ja vierailut koronaviruspandemian aikana

Yliopiston tilat ovat pääosin suljettu opiskelijoilta ja vierailijoilta toistaiseksi. 14.5.2020 alkaen yksittäisiä tilaisuuksia on mahdollista järjestää yliopiston tiloissa turvallisuudesta ja etäisyydestä huolehtien. 

Seminaareissa ja tapahtumissa suositaan etäyhteyksiä. Tärkeät koulutukset ja tapaamiset voidaan tarvittaessa järjestää yliopiston tiloissa kasvokkain, jotta uusien asioiden oppimisessa tarpeellinen vuorovaikutus on tehokasta. Pieniä, alle 50 hengen tapahtumia voidaan järjestää valtioneuvoston ohjeistusta noudattaen 1.6.2020 alkaen. Isoja, yli 50 hengen tapahtumia ei järjestetä toistaiseksi. Syksylle suunniteltujen tapahtumien järjestäminen ratkaistaan tapauskohtaisesti. Kaikkiin tapaamisiin ja kokouksiin käytetään sellaisia tiloja, joissa turvallisista etäisyyksistä (2 m) voidaan huolehtia. 

Toukokuulle suunniteltu promootio on siirretty pidettäväksi keväällä 2021. Muista isoista tapahtumista ennakkoon suurta kiinnostusta herättänyt Aapo Heikkilä -näytelmä siirtyy esitettäväksi syksyllä.  

Väitöstilaisuudet suositellaan järjestettävän etäväitöksinä 31.7.2020 saakka.  Tarkemmat tiedot väitöstilaisuuksien seuraamiseksi ilmoitetaan oulu.fi-etusivulla Väitökset-osiossa. Vastaväittäjä osallistuu väitöstilaisuuteen joko videoetäyhteydellä tai paikan päällä. Yleisölle voidaan kustoksen päätöksen mukaisesti järjestää mahdollisuus seurata tilaisuutta joko pelkästään etäyhteydellä tai sen lisäksi myös paikan päällä. Jos yleisölle sallitaan pääsy väitössaliin, valtiovallan antamat ohjeet kokoontumisrajoitteiden, turvavälien, riskiryhmien ja hygienian suhteen ovat voimassa.  Kahvitilaisuus ja karonkka eivät ole osa virallista väitöstilaisuutta ja niistä päättäminen on väittelijän vastuulla. Epidemian aikana näiden tilaisuuksien järjestelyissä tulee noudattaa harkintaa ja viranomaisohjeita. Tarkempia käytännön ohjeita väitöstilaisuuden järjestämiseen koronaepidemian aikana Patiossa (henkilöstölle).