University of Oulu, 2016

Kotimaan turneella

Opiskelin sivuaineena taidehistoriaa. Perusopintoihin kuului toukokuussa perinteisesti järjestettävä kotimaan ekskursio "Ars longa, vita brevis", jonka aikana kiertelimme neljän päivän ajan Suomea ristiin rastiin ja tutustuimme merkittäviin taidehistoriallisiin kohteisiin mm. keskiaikasiin kirkkoihin ja linnoihin, muistomerkkeihin ja museoihin sekä taiteilijoiden kesäateljeihin.

Kesän alku oli hyvin kaunis ja pysähdykset Etelä-Pohjanmaan pikkukylissä, laakeiden peltojen keskellä; Visavuoressa ja Halosenniemessä järvimaisemissa sekä tutustuminen Turun linnaan ja Helsingin muistomerkkeihin, Ateneumiin ja Kiasmaan ovat jääneet ikuisesti mieleen.

Sain ekskursiolta todella paljon inspiraatiota kevään loppurutistukseen ja kirjoittelin ekskursioon liittyvän matkapäiväkirjan parissa päivässä, koska olin niin innoissaan. Tietynlainen kansallisromantikko heräsi itsessäni tuon reissun jälkeen, sain paljon ideoita kotimaan matkailuun ja lämmöllä muistelen sitä ja taidehistorian erittäin mielenkiintoisia perus- ja aineopintoja varmasti loppuelämäni.

Viimeksi päivitetty: 21.2.2019