Kummiperhetoiminta

Kummiperhetoiminta on vapaaehtoista ystäväperhetoimintaa, jota Oulun yliopisto on järjestänyt vuodesta 1995 lähtien.  Kummiperhetoiminnassa Oulun seudulla asuva perhe tapaa Oulun yliopiston kansainvälistä opiskelijaa vapaa-ajallaan. Yhdessä vietetyn ajan määrä ja luonne ovat perheen ja opiskelijan päätettävissä. Opiskelijat asuvat itsenäisesti opiskelija-asunnoissa, eivät kummiperheidensä luona.

Toimintaan osallistuminen mahdollistaa uusien ystävyyssuhteiden solmimisen ja ikimuistoisten kokemusten kartuttamisen. Lisäksi kummiperhetoiminta tarjoaa niin perheille kuin kansainvälisille opiskelijoille mahdollisuuden pieneen kieliharjoitteluun.

Ohjelma käynnistyy syksyisin ja pyörii syyskuusta toukokuuhun. Toimintaan sitoudutaan lukuvuodeksi kerrallaan. Sivun alalaidasta löytyy lisätietoa niin kummiperheille kuin opiskelijoille sekä perheiden ja opiskelijoiden hakemuksen kummiperhetoimintaan osallistumiseen.

Ohjelma on käynnistynyt lukuvuoden 2018-2019 osalta ja haku lukuvuodelle 2019-2020 avataan kevään 2019 aikana. Jos ohjelman tiimoilta herää kysyttävää, olethan yhteydessä kummiperhetiimiimme osoitteessa kummi.family@oulu.fi.

Kummiperhetoiminnan aikataulu syksyllä 2019:

Aikataulu tulee päivittymään kevään 2019 aikana. Täältä tulet löytämään muun muassa tiedon niin kummiperheiden, kuin opiskelijoidenkin hakemuksen jättämisen määräajasta, sekä perheiden ja opiskelijoiden ensimmäisen tapaamisen ajankohdasta ja aikataulusta.