Kummiperhetoiminta

Kummiperhetoiminta on vapaaehtoista ystäväperhetoimintaa, jota Oulun yliopisto on järjestänyt vuodesta 1995.  Kummiperhetoiminnassa Oulun seudulla asuva perhe tapaa Oulun yliopiston kansainvälistä opiskelijaa vapaa-ajallaan. Yhdessä vietetyn ajan määrä ja luonne ovat perheen ja opiskelijan päätettävissä. Opiskelijat asuvat itsenäisesti opiskelija-asunnoissa, eivät kummiperheidensä luona.

Kummiperhetoimintaan osallistuvat solmivat uusia ystävyyssuhteita ja kartuttavat ikimuistoisia kokemuksia. Kummiperhetoiminta tarjoaa niin perheille kuin opiskelijoille mahdollisuuden vieraiden kielten oppimiseen ja sukellukseen vieraisiin kulttuureihin.

Ohjelma käynnistyy syksyisin ja pyörii syyskuusta toukokuuhun. Toimintaan sitoudutaan lukuvuodeksi kerrallaan. Sivun alalaidasta löytyy lisätietoa niin kummiperheille kuin opiskelijoille.

Kummiperheohjelma ei käynnisty syksyllä 2020. Päivitämme sivulle tietoa mahdollisista uusista hakukierroksista keväällä 2021. 

Jos ohjelman tiimoilta herää kysyttävää, olethan yhteydessä kummiperhetiimiimme osoitteessa kummi.family(at)oulu.fi. 

Kummiperhetoiminta lukuvuonna 2019-2020

Lukuvuoden 2019-2020 Kummiperheohjelman hakuaika on päättynyt. Toivotamme kaikille kummiperheille ja -opiskelijoille antoisia hetkiä kummittelun parissa.