
Asiantuntijoita medialle
Alta löydät Oulun yliopiston asiantuntijoita ja tutkijoita teemoittain. Lisää asiantuntijoita voit hakea Oulun yliopiston SoleCRIS-tutkimustietokannasta, tutkijaprofiililistauksesta tai ottamalla yhteyttä yliopiston viestintään, viestinta(at)oulu.fi. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@oulu.fi.
Ajankohtaisia asiantuntijoita
Biodiversiteetti
Marko Mutanen, yli-intendentti
Hyönteisten biodiversiteetti, erityisesti hyönteisryhmistä perhoset ja pistiäiset; hyönteisten tunnistaminen, lajien rajaus ja sukulaisuussuhteet DNA-menetelmien avulla.
Esa Hohtola, eläinfysiologian professori (emeritus)
p. 050 350 2816
Eläinten elintoiminnot, erityisesti energia-aineenvaihdunta ja lämmönsäätely.
Tanja Pyhäjärvi, akatemiatutkja
Ympäristönmuutoksen vaikutukset perinnölliseen muunteluun, geenivarat, domestikaation ja jalostuksen vaikutus eliöiden geneettiseen muunteluun.
Janne Alahuhta, yliopistotutkija
Monimuotoisuus, vesikasvien biodiversiteetti, erityisesti niiden eliömaantiede. Luonnonmaantiede, makean veden vesikasvillisuus, maailmanlaajuisten ympäristömuutosten vaikutukset vesikasviyhteisöihin luonnonmaantieteellisestä näkökulmasta, ekosysteemipalvelut, geodiversiteetti.
Anna Maria Pirttilä, yliopistotutkija
Puiden ja mikrobien vuorovaikutus ja symbioottiset prosessit, kasvifysiologia, biokemia, mikrobiologia, mikrobien hyödyt ja niiden potentiaalin hyödyntäminen terveys- ja ympäristöteknologian sovelluksissa.
Laura Kvist, yliopistotutkija
Luonnonpopulaatioiden geneettinen diversiteetti eli monimuotoisuus, luonnonsuojelu- ja molekyyligenetiikka, eläinten geneettisten ominaisuuksien muodostumisen perusta, eläinlajien domestikaatio (kesyyntyminen), suurpetojen ja petolintujen genetiikka.
Topi Lehtonen, tutkijatohtori
Ekologia ja evoluutiobiologia, vesieläinten sosiaaliset järjestelmät, käyttäytymisekologia, seksuaalinen valinta, jälkeläisten hoito, lajien vuorovaikutukset ja uusien lajien kehittyminen, kalat ja selkärangattomat, kiiltomatotutkimukset.
Lumi Viljakainen, yliopistonlehtori
Yhteiskuntahyönteisten evoluutio, hyönteisten virukset, sosiaalinen immuniteetti, immuunigeenien evoluutio.
Koronapandemia
Koronapandemian aiheuttamat poikkeusolot vaikuttavat kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla kaikkiin suomalaisiin. Moni asia tulee muuttumaan pysyvästi. Oulun yliopiston tutkijat ovat median haastateltavissa viruspandemian erilaisista vaikutuksista ja ilmiöistä terveyden, talouden, koulutuksen ja teknologian aloilla. Oulun yliopisto osallistuu myös monin käytännön toimin koronaepidemian hoitamiseen. Lue lisää täältä.
Virustutkimus, lapset ja infektiot, mielenterveys
Lari Lehtiö, rakennebiologian professori,
p. 0294 481169
Proteiinit, rakennebiologia ja alkuvaiheen lääkekehitys. Lehtiön ryhmän yhtenä tutkimuskohteena on COVID-19-tautia aiheuttavan SARS-CoV-2 viruksen proteiini, jota virus käyttää pystyäkseen monistumaan isäntäsolun sisällä. Tutkimusryhmä kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan suuresta määrästä yhdisteitä löytää ne, jotka sitoutuvat viruksen proteiiniin estäen sen toiminnan. Tehokas estäjämolekyyli mahdollistaisi lääkeaineen kehittämisen virusta vastaan.
Aki Manninen, solubiologian professori, virusydinpalveluiden koordinaattori
p. 0294 486081
Virustutkimus, mm. HI-virus, eturauhassyöpä, solu- ja molekyylibiologia
Seppo Vainio, kehitysbiologian professori,
p. 040 7470939
Virusinfektioiden biosensorit, virusten rooli bioaerosolina ja leviäminen populaatiossa
Mika Rämet, lastentautien ja kokeellisen immunologian professori (Oulun yliopisto ja Tampereen yliopisto), p. 0504336276.
Lastentaudit, neonatologia, immunologia, infektiotaudit, rokotetutkimus
Terhi Tapiainen, dosentti, infektiolääkäri,
p. 08-3155185
Lasten ja vastasyntyneiden infektiot ja immuunijärjestelmän kehitys, elinikäiseen terveyteen vaikuttavat tekijät lapsuudessa.
Jouni Jaakkola, kansanterveystieteen professori, Ympäristöterveyden ja keuhkosairauksien tutkimuskeskuksen CERH johtaja,
p. 040 6720927
Ympäristöterveys, kansanterveys, epidemiologia, kuolleisuus
Markku Timonen, yleislääketieteen professori,
p. 040 832 4883
Suomalaisten työikäisten mielenterveysongelmat: masennus, ahdistus, stressi. Mielenterveysongelmien yleisyys, diagnosointi ja hoito.
Etäkoulu, opetus, oppiminen, viestintäteknologia
Heikki Kontturi, KT, projektipäällikkö (OpenDigi-hanke),
p. 0294 483829
Etäopetuksen laatu ja oppimisen tukeminen etäopetuksessa erityisesti perusasteen kouluissa. Mukana etäopetuksen tuoreiden laatusuositusten laadinnassa.
Sanna Järvelä, KT, kasvatustieteen, oppimisen ja opetuksen professori,
p. 040 577 7164
Oppiminen ja opetus: yhteisöllinen oppiminen, teknologiatuettu oppiminen ja opettaminen, tieto- ja viestintäteknologian hyödyntäminen koulutuksessa, oppimisen teoria
Elina Lehtomäki, KT, globaalikasvatuksen professori,
p. 0294 483877
Pandemian vaikutukset koulutukseen. Oppimisen edellytysten turvaaminen maailmanlaajuisesti. Koulutuksen digiratkaisut kehittyvissä maissa. Mitä muita ratkaisuja on tarjolla ja miten voimme vaikuttaa niihin?
Ari Pouttu, luotettavien langattomien järjestelmien professori,
p. 040 543 2694
Tulevaisuuden viestintäteknologia ja -järjestelmät, 5G ja 6G, viranomaisviestintä
Työhyvinvointi
Heli Kiema-Junes, KM, yliopisto-opettaja, väitöskirjatutkija,
p. 0294 483731
Hyvinvointi poikkeustilanteessa erityisesti työn imun ja työuupumuksen näkökulmasta. Työn ja muun elämän yhteensovittaminen poikkeustilanteessa. Psyykkinen kehitys ja hyvinvointi.
Epidemioiden historia
Heini Hakosalo, yliopistotutkija,
p. 044 5360631
Lääketieteen historia, tartuntatautien historia, epidemiat
Talouspolitiikka ja talouskriisit
Mikko Puhakka, kansantalouden professori,
p. 050 350 6419
Talouskriisit, finanssipolitiikka, talouden rakennemuutos, kilpailukyky, Yhdysvaltain talous ja politiikka, dynaaminen tehottomuus, makrotaloustiede, kansainvälinen makrotaloustiede
Sijoittaminen, säästäminen, osakekurssit
Juha-Pekka Kallunki, liiketaloustieteen professori,
p. 040 567 2508
Rahoitusmarkkinat, yritysrahoitus ja tilinpäätökset, osakekurssit
Yritykset, yksinyrittäjät, liiketoiminta
Anna-Mari Simunaniemi, tutkimusjohtaja,
p. 050 466 2832
Yksinyrittämisen ja mikroyritysten kasvun ja johtamisen erityispiirteet. Mikroyritysten kasvu verkostoissa ja yhteiskunnallinen merkitys. Yrittäjien työhyvinvoinnin edistäminen.
Timo Koivumäki, yliopistotutkija,
p. 040 507 3631
Digitaalinen palveluliiketoiminta ja digitaaliset palveluekosysteemit, liiketoimintamallit, innovaatiot, alueellinen resilienssi, verkkokauppa
Veikko Seppänen, digitaalisen liiketoiminnan professori,
p. 040 156 2805
Digitaalinen ohjelmistoliiketoiminta, liiketoimintamallit, liikesuhteet, tutkimustulosten kaupallistaminen, kilpailukyky
Rajat, maantiede
Anssi Paasi, professori,
p. 0294 481 703
Koronan ja muiden pandemioiden poliittinen maantieteellinen vaikutus
Eeva-Kaisa Prokkola, professori, maantiede,
p. 0294 481 721
Koronakriisi ja rajan sulkeminen Torniojoki-laaksossa
Yrittäjyys ja yrittäjyyskasvatus
Tuoreen nuorisobarometrin mukaan nuorten parissa yrittäjyys on monilla mittareilla nosteessa. Oulun yliopiston asiantuntijat ovat median käytettävissä nuorten yrittäjyysasenteisiin, työn ja opiskelun vetovoimaisuuteen nuorten keskuudessa sekä yrittäjyyskasvatukseen ja yksinyrittäjien työhyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä.
Jouni Hintikka, projektitutkija
p. 0294 487 098
Nuorten yrittäjyysasenteet sekä yrittäjyysilmaston ja yrittäjyyden kulttuurin edistäminen, yrittäjyyskasvatus ja sen toiminnallistaminen. Lukiolain ja lukioiden opetussuunnitelmauudistus sekä siihen liittyvä elinkeinoelämä- ja korkeakouluyhteistyö.
Heli Kiema-Junes, yliopisto-opettaja
p. 0294 483 731
Nuorten työ- ja opiskeluhyvinvointi, erityisesti työn imun, opiskeluinnon, uupumuksen näkökulmat. Nuorten vuorovaikutustaidot, sosiaalinen tuki ja yleisesti psyykkinen hyvinvointi.
Kaisa Vehkalahti, Oulun yliopiston akatemiatutkija
p. 050 359 7292
Mukana seurantatutkimuksessa, jossa on seurattu maaseutupaikkakunnalta kotoisin olevia nuoria peruskoulun lopusta toiselle asteelle, ja jotka ovat nyt siirtymässä työelämään. Lapsuuden ja nuoruuden historia, muuttuva maalaisnuoruus.
Anna-Mari Simunaniemi, tutkimusjohtaja
p. 050 466 2832
Yksinyrittämisen ja johtamisen erityispiirteet. Mikroyritysten kasvu verkostoissa ja yhteiskunnallinen merkitys. Yrittäjien työhyvinvoinnin edistäminen.
Lääketiede ja terveys
Ikääntyminen ja terveys
Raija Korpelainen, terveysliikunnan professori
p. 050 312 5746
Ikäihmisten liikkumiseen ja liikkumattomuuteen vaikuttavat tekijät; liikkumisen ja liikkumattomuuden merkitys toimintakyvylle, terveydelle ja hyvinvoinnille
Terveydenhuollon digitalisaatio ja Sote
Maritta Perälä-Heape, datalähtöiset terveydenhuoltoratkaisut ja innovaatioekosysteemit, työelämäprofessori
p. 040 673 4159
Oman terveyden mittaaminen, yksilöllinen terveydenhoito, terveystiedon hyödyntäminen tutkimuksessa ja innovaatiotoiminnassa
Jarmo Reponen, terveydenhuollon tietojärjestelmätutkimus, työelämäprofessori
p. 040 541 2718
Terveydenhuollon tietojärjestelmät, eHealth, DigitalHealth , tietojärjestelmien käytettävyys ja arviointi, Suomen terveydenhuollon tietojärjestelmien kehitys ja vertailu kansainvälisesti, tekoälyn hyödyntäminen lääketieteellisessä kuvantamisessa, digitalisaation koulutus lääkäreille ja hammaslääkäreille
Mielenterveys
Jouko Miettunen, kliinisen epidemiologian professori
p. 040 716 7261
Psykoosit suomalaisessa väestössä; psykoosien riskitekijät ja ennuste
Markku Timonen, yleislääketieteen professori
p. 040 832 4883
Suomalaisten työikäisten mielenterveysongelmat: masennus, ahdistus, stressi. Mielenterveysongelmien yleisyys, diagnosointi ja hoito.
Elinikäinen terveys ja kansansairaudet
Juhani Junttila, kardiologian professori
p. 050 544 4367
Sydänperäiset äkkikuolemat: syyt, genetiikka ja sydänfilmin riskitekijät
Jaro Karppinen, fysiatrian professori
p. 041 446 2859
Tuki- ja liikuntaelinsairaudet: alaselkäkivun syntymekanismit, ehkäisy ja hoito, tuki- ja liikuntaelinsairauksien väestötutkimukset
Vuokko Anttonen, hammaslääketieteen professori
p. 040 713 7079
Suomalaisten suun terveys, yleisimmät suunsairaudet, ehkäisy ja hoito, karieksen diagnostiikka ja ehkäisy
Juha Auvinen, yleislääketieteen professori
p. 040 673 6344
Elinikäinen terveys ja terveyshaasteet, kansansairaudet, väestötutkimukset
Raija Korpelainen, terveysliikunnan professori
p. 050 312 5746
Liikkumiseen ja liikkumattomuuteen vaikuttavat tekijät eri ikävaiheissa; liikunnallisen ja liikkumattoman elämäntavan vaikutukset terveyteen, toimintakykyyn, hyvinvointiin; liikunnan ja liikkumattomuuden taloudellinen merkitys; rakennetun ja luonnollisen ympäristön merkitys ihmisen liikkumiselle, terveydelle, toimintakyvylle ja hyvinvoinnille
Ympäristömuutokset ja terveys
Tiina Ikäheimo, yliopistotutkija
p. 040 542 2968
Kylmän ja kuuman ympäristön vaikutukset toimintakykyyn (fyysinen ja älyllinen suorituskyky) ja terveyteen (sairastavuus, kuolleisuus) ja näiden hallinta terveillä sekä herkillä väestöryhmillä
Jouni Jaakkola, kansanterveystieteen professori
p. 040 672 0927
Ilmansaasteet, ilmastonmuutos, kuolleisuus
Arja Rautio, arktisen tutkimuksen professori
p. 040 585 5776
Ilmastonmuutoksen, ikiroudan sulamisen ja ympäristömyrkkyjen vaikutukset terveyteen, elinympäristöön ja elämänlaatuun arktisilla alueilla; alkuperäisväestön, ympäristön ja eläinten vuorovaikutus ja yhteinen terveys
Lääketieteen tekoäly
Simo Saarakkala, lääketieteen tekniikan professori
p. 040 035 4512
Tekoälyn hyödyntäminen lääketieteellisessä diagnostiikassa
Luonto, ympäristö ja kestävä kehitys
Luonnon monimuotoisuus
Marko Mutanen, yli-intendentti
p. 050 350 5793
Hyönteisten biodiversiteetti, erityisesti hyönteisryhmistä perhoset ja pistiäiset; hyönteisten tunnistaminen, lajien rajaus ja sukulaisuussuhteet DNA-menetelmien avulla
Esa Hohtola, eläinfysiologian professori (emeritus)
p. 050 350 2816
Eläinten elintoiminnot, erityisesti energia-aineenvaihdunta ja lämmönsäätely
Ilmastonmuutos ja arktinen ympäristö
Kari Strand, geologian ja mineralogian professori
p. 040 725 7025
Ilmastonmuutos arktisilla alueilla, jää
Jan Hjort, luonnonmaantieteen professori
p. 050 400 8707
Ikirouta ja maaperämuutokset, palsasuot, maanpinnan muodot, elottoman luonnon monimuotoisuus (geodiversiteetti), arktisten alueiden luonnonmaantiede ja globaalimuutos, kaupunki-ilmasto
Bjørn Kløve, vesitekniikan professori
p. 040 594 4514
Vesistöt, niiden hajakuormitus ja tutkimus, turvesoiden valuma-alueet ja -vedet, pohjavedet, hydrologia ja hydrauliikka, kaivosvedet, veden riittävyys globaalina kysymyksenä, lumi ja jää, ilmastonmuutos
Kalevi Mursula, fysiikan professori
p. 040 068 8365
Auringon tutkimus ja vaikutus maapallolla, Auringon ilmastovaikutukset, maan lähiavaruus, avaruusilmasto, avaruussää
Eva Pongracz, kestävien energiajärjestelmien ja ympäristötekniikan professori
p. 040 506 1623, 040 725 0018
Pohjoisten alueiden ympäristö- ja energiantuotantokysymykset
Arja Rautio, arktisen tutkimuksen professori
p. 040 585 5776
Arktiset terveyskysymykset, ilmastonmuutoksen, ikiroudan sulamisen ja ympäristömyrkkyjen vaikutukset terveyteen, elinympäristöön, ja elämänlaatuun arktisilla alueilla. Ihmisten, ympäristön ja eläinten vuorovaikutus ja yhteinen terveys.
Jouni Jaakkola, kansanterveystieteen professori
p. 040 672 0927
Ilmansaasteet, ilmastonmuutos, kuolleisuus
Ympäristöteknologia ja luonnonvarojen kestävä käyttö
Bjørn Kløve, vesitekniikan professori
p. 040 594 4514
Vesistöt, niiden hajakuormitus ja tutkimus, turvesoiden valuma-alueet ja -vedet, pohjavedet, hydrologia ja hydrauliikka, kaivosvedet, veden riittävyys globaalina kysymyksenä, lumi ja jää, ilmastonmuutos
Riitta Keiski, aineen- ja lämmönsiirtotekniikan professori
p. 040 726 3018
Kestävät tuotantomenetelmät ja teknologiat, teollisuuden ja liikenteen päästöt ja ilmapäästöjen hallinta, teollisuuden jätevesien ja kaivosvesien puhdistuskäsittely, katalyysi prosessi- ja ympäristöteknologiana, erotustekniikat, kestävyysarvioinnit ja -kriteerit, kestävä energia, tutkimusetiikka
Jukka Kömi, fysikaalisen metallurgian professori
p. 040 549 0311
Teräkset, niiden valmistus, käytettävyys ja sovellukset, terästuotantoon liittyvät ympäristökysymykset
Saija Luukkanen, rikastustekniikan professori
p. 050 465 2982
Kestävä kaivosteknologia
Kiertotalous ja uudet materiaalit
Mirja Illikainen, mekaanisen prosessitekniikan professori
p. 040 588 5904
Kiertotalous, kierrätys, jätemateriaalien käsittely, teollisuuden sivuvirtojen hyötykäyttö, geopolymeerit, betoni, sementti
Henrikki Liimatainen, yliopistotutkija
p. 050 565 9711
Uudet biopohjaiset nanomateriaalit ja niiden sovellukset. Erityisesti selluloosan ja nanoselluloosan muokkaamiseen ja valmistukseen liittyvät aiheet, ja sovellukset kuten muovia korvaavat pakkaukset ja muut materiaalit, vihreät kemikaalit, tekstiilit, elektroniikan ja biolääketieteen sovellukset.
Tulevaisuuden energiajärjestelmät, -tuotanto ja -talous
Ulla Lassi, soveltavan kemian professori
p. 040 029 4090
Akkuteknologia, akkukemikaalit, erityisesti litiumakkuteknologia, akkukemikaalien kierrätys ja metallien talteenotto, prosessikemia kiertotaloudessa, katalyysi ja katalyyttiset materiaalit biomassa muokkauksessa, katalyytit veden käsittelyssä, vedenpuhdistuskemikaalit, erityisesti hiiliadsorbentit ja geopolymeerit vedenpuhdistuksessa
ICT ja digitalisaatio
Tulevaisuuden langattomat tietojärjestelmät 5G ja 6G
Matti Latva-aho, tietoliikennetekniikan professori, 6G Flagship johtaja
p. 040 588 9655
6G-tutkimus
Ari Pouttu, luotettavien langattomien järjestelmien professori, 6G Flagship varajohtaja
p. 040 543 2694
5G-testiverkko ja -sovellukset, sensoriteknologia, älykkäät energiajärjestelmät, viranomaisverkot
Jari Iinatti, tietoliikenneteorian professori
p. 040 532 9403
Langattomat kehoverkot, langattomuus lääketieteen tekniikassa
Markku Juntti, professori, langattoman tietoliikenteen tutkimuskeskuksen (CWC) radioteknologian tutkimusyksikön johtaja
p. 029 448 2834
Langaton tietoliikennetekniikka ja signaalinkäsittely
Tekoäly, älykkäät ympäristöt ja materiaalit
Timo Ojala, tietotekniikan professori
p. 040 567 6646
Älykkäät ympäristöt, lisätty todellisuus
Steven LaValle, tietotekniikan professori
p. 050 436 3534 (English only)
Virtuaalitodellisuus
Juha Röning, sulautettujen järjestelmien professori
p. 040 518 1621
Robotiikka, kyberturvallisuus
Heli Jantunen, professori, Mikroelektroniikan tutkimusyksikkö
p. 040 512 0861
Älykkäät ja uudet materiaalit, painettu älykkyys
Simo Saarakkala, lääketieteen tekniikan professori
p. 040 035 4512
Lääketieteen tekoäly
Susanna Pirttikangas, yliopistotutkija
p. 040 707 8873
Tekoäly, IoT
Olli Silvén, professori, Konenäkö ja signaalianalyysi
p. 029 448 2788
Konenäkö, tekoäly
Tapio Fabritius, professori, Optoelektroniikan ja mittaustekniikan tutkimusyksikön johtaja
p. 040 775 7054
Painettava ja joustava elektroniikka, ohutkalvoelektroniikka, optiikan ja fotoniikan teolliset ja biolääketieteelliset sovellukset
Markku Oivo, professori, ohjelmistotuotanto
p. 040 8227702
Digitalisaatio, ohjelmistot, ohjelmistotuotanto, ohjelmisto- ja dataintensiiviset palvelut
Ihmislähtöinen digitalisaatio
Harri Oinas-Kukkonen, professori, Vakuuttavat verkko- ja mobiilipalvelut
p. 040 579 1410
Teknologia ja ihminen (vaikutus käyttäytymiseen online ja offline), uudet teknologiat, World Wide Web
Netta Iivari, professori, Käyttöliittymät ja ihmiskeskeinen digitalisaatio -tutkimusyksikkö
p. 040 7256412
Lapset ja teknologia, lasten teknologiakasvatus, käyttäjäkokemus, käyttäjäkeskeinen ja osallistuva suunnittelu, teknologiaan liittyvät eettiset asiat ja käytettävyys
Pentti Haddington, englannin kielen ja vuorovaikutuksen professori
p. 050 341 0347
Ihmisen kyvykkyys digitalisoituvassa maailmassa, vuorovaikutus virtuaalitodellisuudessa
Kasvatus ja opetus
Ihmisen oppiminen ja digitalisaatio
Sanna Järvelä, kasvatustieteen, oppimisen ja opetuksen professori
p. 040 577 7164
Oppiminen ja opetus: yhteisöllinen oppiminen, teknologiatuettu oppiminen ja opettaminen, tieto- ja viestintäteknologian hyödyntäminen koulutuksessa, oppimisen teoria
Pentti Haddington, englannin kielen ja vuorovaikutuksen professori
p. 050 341 0347
Digitulevaisuus (ihmisen kyvykkyys ja oppiminen, vuorovaikutus), soveltava kielentutkimus, kommunikaatio, diskurssi, englannin kieli, kielenkäyttö, kielentutkimus, monitieteisyys:
Nuoret
Anna Reetta Rönkä, tutkijatohtori
p. 050 472 1620
Yksinäisyys, tyttöjen ja poikien syrjäytyminen
Kaisa Vehkalahti, akatemiatutkija
p. 050 359 7292
Lapsuuden ja nuoruuden historia, muuttuva maalaisnuoruus
Raija Korpelainen, terveysliikunnan professori
p. 050 312 5746
Nuorten liikkumiseen ja liikkumattomuuteen vaikuttavat tekijät; liikunnan ja liikkumattomuuden vaikutukset nuorten terveyteen ja hyvinvointiin
Vuokko Anttonen, hammaslääketieteen professori
p. 040 7137079
Suun terveys: lasten ja nuorten yleisimmät suun sairaudet ja niiden ehkäisy ja hoito, nuorten terveyskäyttäytyminen
Maahanmuutto ja pakolaisuus
Vesa Puuronen, sosiologian professori
p. 050 435 1053
Rasismi ja populismi
Seija Jalagin, yliopistonlehtori
p. 050 350 3299
Pakolaisuuden ja muuttoliikkeiden historia, Japanin kulttuuri ja historia, lähetystyön historia
Mervi Heikkinen, yliopistotutkija
p. 050 350 2537
Tieteen ja tutkimuksen sukupuolivastuullisuus, sukupuolten segregaatio, sukupuolten tasa-arvo ja yhdenvertaisuus, organisaatiotutkimus ja tasa-arvosuunnitelmat, sukupuolistunut valta, väkivalta ja väkivallattomuus
Outi Ylitapio-Mäntylä, yliopistonlehtori
p. 050 3586826
Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus varhaiskasvatuksessa, kasvatuksen sukupuolistavat käytännöt, valta kasvatusyhteisöissä
Seksuaalinen häirintä ja kiusaaminen
Tuija Huuki, akatemiatutkija
p. 050 350 2958
Lasten ja nuorten valtasuhteet, väkivalta, kiusaaminen ja seksuaalinen häirintä
Helena Louhela, tutkijatohtori
p. 0294 484685
Sukupuolistunut väkivalta, seksuaalinen väkivalta, lapsiin ja nuoriin kohdistuva seksuaalinen väkivalta, tyttötutkimus
Kulttuuri ja historia
Suomalaisuuden juuret
Timo Ylimaunu, yliopistonlehtori
p. 050 350 7785
Kaupunkiarkeologia ja historiallinen arkeologia
Matti Enbuske, yliopistonlehtori
p. 050 350 1826
Siirtolaisuus, asutus- ja väestöhistoria, identiteetit, arktinen historia
Jyrki Korpua, yliopistonlehtori
p. 0294 483324
Kirjallisuus: myytit, fantasia, tieteisfiktio, spekulatiivinen fiktio, utopiat ja dystopiat, Raamattu, Kalevala, J.R.R. Tolkien, pelitutkimus
Jussi Ojajärvi, yliopistonlehtori
p. 050 350 4471
Kirjallisuuden ja yhteiskunnan suhde, identiteettikysymykset kirjallisuudessa, 2000-luvun vaihteen kotimainen kirjallisuus, Väinö Linna, Tove Jansson
Harri Mantila, suomen kielen professori
p. 0294 483471
Suomen kieli ja murteet, unkarin kieli
Imago, julkisuus ja maine
Erkki Karvonen, informaatiotutkimuksen ja viestinnän professori
p. 050 350 3856
Politiikan viestintä
Saamelaisuus
Veli-Pekka Lehtola, saamelaisen kulttuurin professori
p. 040 578 0492
Talous ja yrittäminen
Työelämän muutos ja yrittäjyys
Vesa Puhakka, liiketaloustieteen ja johtamisen professori
p. 040 833 3776
Yrittäjyys, liiketoimintamahdollisuuksien löytäminen, kansainvälinen liiketoiminta
Anna-Mari Simunaniemi, tutkimusjohtaja, mikroyrittäjyys
p. 050 466 2832
Yksinyrittämisen ja mikroyritysten kasvun ja johtamisen erityispiirteet. Mikroyritysten kasvu verkostoissa ja yhteiskunnallinen merkitys. Yrittäjien työhyvinvoinnin edistäminen.
Sijoittaminen ja säästäminen
Juha-Pekka Kallunki, liiketaloustieteen professori
p. 040 567 2508
Rahoitusmarkkinat, yritysrahoitus ja tilinpäätökset, osakekurssi
Talouspolitiikka
Mikko Puhakka, kansantalouden professori
p. 050 350 6419
finanssipolitiikka, talouden rakennemuutos, talouskriisit, kilpailukyky, Yhdysvaltain talous ja politiikka, dynaaminen tehottomuus, makrotaloustiede, kansainvälinen makrotaloustiede, epälineaarinen dynamiikka, limittäiset sukupolvet
Liiketoiminta ja digitalisaatio
Timo Koivumäki, liiketaloustieteen ja digitaalisen palveluliiketoiminnan professori
p. 040 507 3631
Digitaalinen palveluliiketoiminta ja digitaaliset palveluekosysteemit, liiketoimintamallit, innovaatiot, alueellinen resilienssi, verkkokauppa, kuluttajakäyttäytyminen
Veikko Seppänen, digitaalisen liiketoiminnan professori
p. 040 156 2805
Digitaalinen ohjelmistoliiketoiminta, liiketoimintamallit, liikesuhteet, tutkimustulosten kaupallistaminen, kilpailukyky
Vesa Puhakka, liiketaloustieteen ja johtamisen professori
p. 040 833 3776
Yrittäjyys, liiketoimintamahdollisuuksien löytäminen, kansainvälinen liiketoiminta
Arkkitehtuuri ja rakentaminen
Matti Sanaksenaho, arkkitehtuurin professori
p. 050 561 2495
Nykyarkkitehtuuri, puurakentaminen, taide
Janne Pihlajaniemi, arkkitehtuurin professori
p. 040 572 0895
Rakennussuunnittelu, hirsi- ja puurakentaminen