Meet the Top Scientist -seminaari

Keskiviikko, marraskuu 27, 2019

Oulun yliopiston Biocenterin järjestämä Meet the Top Scientist -seminaari keskittyy ylipainoon ja sen hoitamiseen. Päivän aikana perehdytään aineenvaihduntaan, ylipainoon ja painonhallintaan lääketieteen, humanististen tieteiden ja informaatioteknologian näkökulmasta. Kolme eri alan tutkijaa jakaa tuloksiaan aiheesta, minkä jälkeen kuulemme professori Peppi Karppisen haastattelun. Karppinen on kollegoidensa kanssa tehnyt vastikään mullistavan löydöksen ylipainoisuuden hoitamisessa. Lisäksi hän tekee yhteistyötä professori William G. Kaelinin kanssa. Kaelinille myönnettiin tänä vuonna fysiologian ja lääketieteen Nobelin palkinto.

Seminaari järjestetään 27.11. klo 12–15 Kontinkankaan Telluksessa osoitteessa Aapistie 7A ja se on kaikille avoin ja ilmainen.

Ohjelma:

12:00 Avaussanat: Johanna Uusimaa, Biocenterin johtaja

12:10 Professori Markku Savolainen, lääketieteen tiedekunta

12:40 Professori Maija-Leena Huotari Humanistisesta tiedekunnasta: Health Information Literacy and Changing Media Landscape

Tauko

13:20 Dosentti Tuire Salonurmi lääketieteellisestä tiedekunnasta ja Heidi Enwald humanistisesta tiedekunnasta: Development and results of Onnikka, a web-based weight management software

13:50 Meet the Top Scientist, haastattelussa Professori Peppi Karppinen, Biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan dekaani.

14:20 Paneelikeskustelu

14:50 Lopetussanat: Johanna Uusimaa, Biocenterin johtaja