Tilanne koronaviruksen suhteen edelleen rauhallinen

Kiinan Wuhanissa on todettu alkuvuonna keuhkokuumetapauksia, joiden aiheuttajaksi on tunnistettu uusi koronavirus (2019-nCoV).

Oulun yliopiston koordinoimien vaihto-ohjelmien kautta ei ole kevätlukukaudella opiskelijoita Kiinassa. Kiinasta on tammikuussa saapunut pieni määrä opiskelijoita Oulun yliopistoon, mutta ei Wuhanin alueelta. Maiden välillä on normaalia matkailua ja liikkumista, mutta Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) pitää sairastumisen riskiä edelleen pienenä.

THL seuraa tilannetta Euroopan tautivirasto ECDC:n ja Maailman terveysjärjestön WHO:n kanssa ja päivittää sivuilleen tuoreimmat tiedot taudin esiintymisestä sekä ohjeista tartuntojen torjumiseksi: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/wuhanin.... Tilannetta kannattaa seurata tuolta sivulta.

Viimeksi päivitetty: 30.1.2020