Ruokakulttuuri yhden tiedebrunssin aiheena

Tiedebrunssit Tietomaassa keväällä 2020

Perjantai, maaliskuu 15, 2002 - Sunnuntai, toukokuu 17, 2020

Oulun yliopisto ja Tiedekeskus Tietomaa järjestävät kevätkaudella sunnuntaisin tiedebrunsseja, joilla yliopiston tutkijat pitävät tiiviin esityksen tutkimusalansa ajankohtaisesta aiheesta.

Tiedebrunssi on tarjolla klo 11–15. Noin puolen tunnin pituinen esitys alkaa klo 12.30. Tapahtumapaikkana on tiedekeskuksen Tiedekahvila.

Sunnuntai 15.3.2020

Tiedebrunssi: Puettavat anturit ja hyvinvointidata

Oura Healthin tiedetiimin vetäjä, dosentti ja Oulun yliopiston alumni Heli Koskimäki kertoo tiedebrunssilla hyvinvointiteknologiasta, joka on avannut uusia mahdollisuuksia seurata oman kehon vointia. Mitä voimme oppia oman kehon reaktioista teknologian avulla? Esimerkkinä Oura-sormus, joka mahdollistaa pitkien hyvinvointiaikasarjojen keräämisen ja ihmisten omien tuntemusten vahvistamisen elämänmuutosten avustajana.

Sunnuntai 19.4.2020

Tiedebrunssi: Todennäköisyyslaskenta monitoimityökaluna

Moni on saattanut kuulla, miten todennäköisyyslaskentaa hyödynnetään onnistuneesti esimerkiksi lääketieteessä, talouselämässä ja erityisesti tekoälyn kehityksessä. Väitöskirjatutkija Juho Kontion esityksessä tarjotaan yleiskatsaus todennäköisyyslaskennan yhteydestä tosimaailman ilmiöiden mallinnukseen.

Sunnuntai 17.5.2020

Tiedebrunssi: Tutkimuskohteena Suomen ruokahistoria

Ruoka on aina ollut keskeinen historiaa ja ihmisen toimintaa ohjannut tekijä ja ruoan historia kertoo, miten yhteiskunnat ja kulttuurit ovat muuttuneet vuosisatojen aikana. Yliopistonlehtori Ritva Kyllin esitelmässä tarkastellaan Suomen ruokahistoriaa historioitsijan tutkimuskohteena.

Tiedebrunssi paikan päältä tai ennakkovarauksella

Tiedebrunssin hinta on 19 € henkilöltä, luento kuuluu aterian hintaan. Brunssin voi ostaa paikan päällä tai varata ennakkoon puhelimitse 045 617 6586. Ennakkovaraus on käytävä maksamassa Tiedekahvila Tietomaassa viimeistään brunssia edeltävänä tiistaina. Brunssin menun toteutuksesta vastaa Tiedekahvilan palvelutoimittaja Kanresta Oy.

Lisää kalenteriin

Tapahtuman sijainti