soulutionssote

sOULUtions sote toi opiskelijat ja yritykset yhteen kehittämään palveluita

Oulun ammattikorkeakoulu ja Oulun yliopisto kehittivät suositusta sOULUtions innovaatiotapahtumasta yksipäiväisen tapahtuman palveluiden kehityksen maailmaan.

Ensimmäinen yksipäiväinen sOULUtions järjestettiin tiistaina 25.2.2020 Kontinkankaan Telluksessa. sOULUtionsissa opiskelijat kehittävät työelämätaitojaan etsimällä näkökulmia ja ratkaisuja yritysten kohtaamiin haasteisiin. Sote-teemaisessa päivässä tiimeille tulleet terveys- ja hyvinvointialan haasteet tarjosivat Caritas ja Byströmin ohjaamo.

Osallistujat työskentelivät kolmen eri haasteen parissa ja haastoivat itsensä löytämään ratkaisuja Design Sprintin menetelmin. Osallistujat pääsivät pohtimaan, minkälainen on tulevaisuuden palvelukoti, miten koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten yhteisöllisyyttä voitaisiin edistää ja miten nuorten mielenterveysongelmiin voitaisiin puuttua varhaisessa vaiheessa.

sOULUtions järjestetään Design Sprint -metodilla. Design Sprint on prosessi, jossa luodaan nopeasti uusia tuotteita tai ratkaisuja olemassa oleviin palveluihin. sOULUtions sotea oli fasilitoimassa Mats Kyyrö ja Jussi Juntunen Boija Worksilta. Design Sprint -menetelmä on hyödyllinen työkalu tiimille, sillä mahdollisesti kuukausienkin työaika voidaan tiivistää muutamaan päivään.

Tapahtuman aikana pääsee tutustumaan erilaisiin työkaluihin ja kehittämään omia taitojaan. sOULUtions on mahtava tapa oppia erilaisella tavalla ideointia, luovuutta, tiimityöskentelyä ja nopeaa päätöksentekoa. Osallistujat antoivat positiivista palautetta ja kokivat oppineensa uutta päivän aikana käydyistä asioista. Saatua osaamista voi hyödyntää käytännössä muussa opiskelussa ja työelämässä.

sOULUtions palaa taas huhtikuussa. Seuraava kolmipäiväinen sOULUtions järjestetään 22.-24.4.2020 ja tapahtuman teemat ovat digitalisaatio, hyvinvointi ja kestävä kehitys.

Tutustu tapahtumaan tarkemmin: www.soulutions.fi

Viimeksi päivitetty: 11.3.2020