Mahdollisesti koronavirukselle altistuneet henkilöt kartoitettu

Sairaanhoitopiiri tiedotti 12.3. yhteensä 17 Oulun yliopiston opiskelijan saamasta koronavirusinfektiosta (COVID-19).

Kaikki sairastuneet opiskelijat ovat käyneet infektiolääkärin kanssa läpi mahdolliset altistumiset ja PPSHP:n infektiolääkäri Teija Puhdon johdolla on asetettu tarvittavat varotoimenpiteet.  Lääketieteellisen tiedekunnan dekaani Anne Remes kertoo, että mm. kaikki ne 1. ja 2. vuosikurssin lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijat, jotka ovat olleet maanantaina 9.3. samassa luentosalissa koronavirustartunnan saaneiden opiskelijoiden kanssa on asetettu karanteeniin infektiolääkärin ohjeistuksen mukaisesti.  Myös muita pienempiä karanteeneja on asetettu. Altistuneet henkilöt on kontaktoitu. Jos sinua ei ole kontaktoitu, tartuntariski on arvioitu niin vähäiseksi, ettei erityisiin varotoimiin ole ollut tarvetta.

Mikäli uusia sairastumistapauksia ilmenee, altistuneet selvitetään ja asiassa toimitaan PPSHP:n ohjeiden mukaisesti.

Yliopisto ei käsittele tietoa henkilökohtaisista tartunnoista tai altistumisesta, vaan sen tekevät terveydenhuollon ammattilaiset.

Uutista päivitetty 13.3 ja kauttaaltaan 16.3. uusimmilla tiedoilla.

Viimeksi päivitetty: 8.9.2020