Harjoittelupaikan hakeminen

Harjoittelupaikkoja on sekä Suomessa että ulkomailla. Niistä ilmoitetaan eri tavoin. Monesti paras harjoittelupaikka löytyy oman aktiivisuuden ja etsimisen kautta: ota yhteyttä omatoimisesti kiinnostavaan työnantajaan ja huomioi myös yksityisen ja kolmannen sektorin harjoittelumahdollisuudet sekä ulkomaiset harjoittelupaikat.

Vinkkejä harjoittelupaikan löytämiseen voit saada muilta opiskelijoilta tai tutkinto-ohjelmasi henkilökunnalta. Monet löytävät harjoittelupaikan itse, omien verkostojensa avulla. Kannattaa myös lukea harjoittelupalautteita, sieltä voi löytyä hyviä vinkkejä siitä miten harjoittelupaikka on löytynyt.

Työnantajat ilmoittavat harjoittelupaikkoja myös suoraan oppiaineisiin, jotka tiedottavat paikoista opiskelijoille esim. sähköpostitse. Harjoittelu- ja päättötyöpaikoista tiedotetaan myös kiltojen sähköpostilistoilla.

Yliopistojen ura- ja rekrytointipalveluiden Aarresaari-verkostosta (aarresaari.net) löydät tietoa mm. urasuunnittelusta, työnhausta, harjoittelusta ja valmistuneiden työllistymisestä. Työnantajien Aarresaari.netin kautta lähettämät työ-, harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkailmoitukset löydät Oulun yliopiston ilmoitusnäkymän kautta.

Yliopisto-opiskelijoille tarkoitettuja paikkatarjouksia löydät esimerkiksi näistä:

 


 

Viimeksi päivitetty: 13.12.2018