Opiskelijoiden puolestapuhujalle Humanistin malja

Oulun yliopiston Humanistinen kilta myönsi torstaina 12.5. Humanistin malja -palkinnon FT, yliopistonlehtori Reija Satokankaalle. 1980-luvulta asti Oulun yliopistossa historiaa opettanut Satokangas sai tunnustuksen erityisesti ansioistaan opiskelijoiden ja humanismin puolustajana.

Satokangas tunnetaan opiskelijoiden parissa myönteisenä ja väsymättömänä voimahahmona, jolta on aina saanut tukea ja ajan tasolla olevaa opintojen ohjausta. Palkinnon jakajat kiittävät Satokangasta myös aktiivisesta osallistumisesta uuden yliopistolain tuomien epäselvyyksien ja muutoksien selvittämiseen. Vuonna 2010 Satokangas teki tärkeää työtä, kun hän onnistui muuttamaan maisteriopintojen laajuutta rajoittavaa tutkintouudistusta opiskelijaystävällisempään suuntaan.

Satokangas on aina pitänyt työssään humanismin ja humanistien puolta, oli kyse sitten opetuksen kehittämisestä tai tutkimuksen tekemisestä. Oulun yliopiston humanistiopiskelijat yli oppiainerajojen tuntevatkin Satokankaan reiluna ja opiskelijasta aidosti välittävänä lehtorina.

Humanistin malja on palkinto, jonka Humanistinen kilta myöntää vuosittain jollekin Oulun yliopiston henkilökunnan jäsenelle tai opiskelijalle. Tänä vuonna palkinto jaettiin neljännen kerran.

Viimeksi päivitetty: 12.5.2011