Kajaanilaisille kunniamaininta yrittäjyystekokilpailussa

Kajaanin opettajankoulutusyksikkö on saanut kunniamaininnan Suomen korkeakoulujen vuoden yrittäjyystekokilpailussa. Finaaliin osallistui 11 ehdotusta 13 yliopistosta ja ammattikorkeakoulusta.

Suomen korkeakoulujen yrittäjyysfoorumin järjestämän kilpailun tehtävänä oli etsiä teko, hanke tai innovaatio, joka on edistänyt korkeakoulun oman henkilökunnan yrittäjämäistä toimintatapaa tai tukenut yrittäjyysteemaa korkeakoulussa.

Kajaanin opettajakoulutusyksikön ehdotuksen ”Yrittäjyyden puutarhurit – yrittäjyyskasvatusta opettajankoulutuksessa” arviointineuvosto palkitsi kunniamaininnalla sen arvokkaasta ja pitkäjänteisestä työstä opettajien yrittäjyyskasvatuksen saralla. Yrittäjyyden opintojakso antaa opettajakoulutukseen ainutlaatuista yrittäjyyskasvatusta.

Ehdotuksen laativat lehtori Pentti Mankinen Kajaanin normaalikoulusta ja yliopisto-opettaja Juha-Matti Turpeinen Kajaanin opettajankoulutusyksiköstä.

Yrittäjyysfoorumi-hanke on kauppakamarien, EK:n ja yrittäjien yhteishanke korkeakoulujen yrittäjämäisen toimintamallin edistämiseksi.

Juhani Nevala

Kuva: Juha-Matti Turpeinen (vas.) otti vastaan kajaanilaisten kunniamaininnan. Kilpailun voitti Jyväskylän yliopiston hiukkaskiihdytinlaboratorio, jonka tutkimusjohtaja Ari Virtanen otti vastaan 10 000 euron palkinnon.

Viimeksi päivitetty: 19.5.2011