Professorinimitys Oulun yliopistossa

Filosofian tohtori Paavo Perämäki on nimitetty Oulun yliopiston kemian professoriksi ajalle 1.1.2012–31.12.2014. Professuurin alana on epäorgaaninen analyyttinen kemia.

Perämäki on valmistunut filosofian kandidaatiksi Oulun yliopistosta 1984 ja väitellyt filosofian tohtoriksi Oulun yliopistossa 1992. Hän on toiminut kemian apulaisprofessorina ja sittemmin professorina Oulun yliopistossa vuodesta 1993.

Perämäki on työskennellyt yliassistenttina Oulun yliopiston kemian laitoksessa 1991–1993 ja assistenttina 1986–1991. Hän on toiminut osa-aikaisena opettajana sekä biofysiikan laitoksessa että konetekniikan osastossa.

Perämäen tutkimus keskittyy atomispektrometrisiin analyysimenetelmiin ja niiden yhteydessä käytettäviin näytteenkäsittelymenetelmiin, erityisesti mikroaaltoavusteiseen näytteenkäsittelyyn. Kehitettyjä analyysimenetelmiä sovelletaan erittäin alhaisten alkuainepitoisuuksien määritykseen eri yhteyksissä, kuten esimerkiksi ympäristöanalytiikassa ja geologisten näytteiden analytiikassa.

Viimeksi päivitetty: 18.10.2011