Mikko Siponen tietojenkäsittelytieteen professoriksi

Filosofian tohtori, yhteiskuntatieteiden tohtori Mikko Siponen on nimitetty Oulun yliopiston tietojenkäsittelytieteen professoriksi 1.11.2011 alkaen. Professuurin alana ovat tietojärjestelmät ja organisaatioiden tietoturva.

Mikko Siponen on valmistunut filosofian maisteriksi Oulun yliopistosta 1998 ja väitellyt filosofian tohtoriksi tietojenkäsittelytieteestä Oulun yliopistossa 2002. Hänellä on tohtorintutkinto myös filosofiassa Joensuun yliopistosta 2005. Vuodesta 2002 lähtien Siponen on toiminut Oulun yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen määräaikaisena professorina. Hän johtaa laitoksessa toimivaa tietojärjestelmien tietoturvallisuuden tutkimuskeskusta.

Siponen on toiminut tieteellisenä johtajana useissa tietoturvaan liittyvissä tutkimushankkeissa. Hän on työskennellyt vierailevana professorina useaan otteeseen tunnetuissa yliopistoissa ympäri maailmaa, muun muassa vuosina 2007–2008 hän oli Georgia State Universityssä Yhdysvalloissa.

Siposen tutkimus keskittyy tietoturvallisuuden hallintaan. 2010 Siponen rankattiin Euroopan parhaaksi tietojärjestelmätieteen tutkijaksi.

Viimeksi päivitetty: 12.12.2011