Tietomaassa matematiikan teemavuosi

Tiedekeskus Tietomaa juhlistaa matematiikan teemavuotta tarjoamalla kevään aikana maksuttomia matematiikka-aiheisia luentoja. Luennot alkavat keskiviikkoisin kello 18 ja kestävät noin tunnin, jonka jälkeen osallistujat voivat veloituksetta tutustua Tietomaan teemanäyttelyihin.

Kevään 2012 luennot

25.1. Keijo Väänänen: Matematiikka ja tietoturva
1.2. Matti Lehtinen: Suomi matematiikan maailmankartalla
8.2. Peter Hästö: Geometriaa arkkitehtuurissa
22.2. Esa Läärä: Tilastotiede – tietoyhteiskunnan perustiede
14.3. Maarit Järvenpää: Fraktaalien matematiikka

Lapsille ja nuorille suunnattu matematiikkakahvila avaa ovensa tammikuun 25. päivä Tietomaan ala-aulan Bagdad-näyttelytilassa. Oulun yliopiston opiskelijat ohjaavat kävijöitä toiminnalliseen matematiikkaan ja innostavat ongelmanratkaisuun.

Kahvila on avoinna keskiviikkoisin kello 18–20 ja toimintaan voi osallistua vapaasti. Tietomaan ja OuLUMA:n yhteistyössä järjestämä kahvilatoiminta pyörii huhtikuun 25. päivään asti.

Tietomaassa on lisäksi Bagdad ja äärettömyys -näyttely, joka esittelee koululaisille matematiikkaa draaman keinoin. Maksuton näyttely on avoinna 30.4.2012 asti.

Viimeksi päivitetty: 24.1.2012