CWC:n uusi laitehankinta laajentaa LTE- ja LTE-Advanced -testausmahdollisuuksia

Tietoliikennetekniikan osastoon kuuluva tutkimusyksikkö Centre for Wireless Communications (CWC) on ottanut käyttöön EB Propsim F8 -radiokanavaemulaattorin ja MIMO OTA -sovelluksen, jotka mahdollistavat langattomien järjestelmien testauksen ja tutkimustyön mahdollisimman realistisissa ympäristöissä.

CWC:n asema testauskeskuksena vahvistuu

”EB:n testausratkaisujen ansiosta CWC vahvistaa asemiaan maailman johtavien tietoliikennejärjestelmien testauslaitosten joukossa ja erottuu entistä selvemmin muista langattoman tekniikan testauslaboratorioista, joilla ei ole 4G- ja 4G Advanced -testausmahdollisuutta”, sanoo CWC:n johtaja Ari Pouttu.

EB Propsim F8:n avulla pystytään jäljittelemään tarkasti todellisia langattomia ympäristöjä sekä tuottamaan tarkkoja LTE- ja LTE-Advanced-testituloksia. Laitteen hankkiminen parantaa CWC:n asemaa johtavana radiokanava- ja antennitestauskeskuksena. Testilaitteistossa käytetty teknologia on lähtökohtaisesti helppo päivittää tulevaisuuden tarpeita varten, joten se mahdollistaa 4G-testauksen ja myös uusien, tulevien standardien käyttämisen.

Uuden radiokanavaemulaattorin ansiosta opiskelijat voivat tutustua käytännössä uusinta teknologiaa edustavaan testaus- ja mittauslaitteistoon, jollaisia langattoman tietoliikenteen maailmanlaajuiset toimijat käyttävät T&K-prosesseissaan.

 

Viimeksi päivitetty: 2.3.2012