Vuoden Alumniksi Oulun peliteollisuuden isä

Toimitusjohtaja, filosofian tohtori Tony Manninen on valittu 14. Vuoden Alumniksi. Manninen on valmistunut diplomi-insinööriksi vuonna 1999 ja väitellyt tohtoriksi tietojenkäsittelytieteistä 2004.

Valinnan perusteiksi Oulun yliopistoseura esitti muun muassa Mannisen ansiokkaan työn oululaisen peliteknologian ja siihen liittyvän yritystoiminnan kehittämiseksi. Toiminnallaan Manninen on ollut tukemassa pelikehitysympäristöä niin tutkimus-, koulutus- kuin tuotantokäyttöön. Esimerkiksi muutaman vuoden takaisen Elvi-projektin myötä Oulun seudulle syntyi yli 100 uutta pelialan työpaikkaa. Mannista on kutsuttu myös Oulun peliteollisuuden isäksi.

Vuoden Opiskelijaksi 2012 valittiin humanististen tieteiden kandidaatti Yu-hsuan Lee kasvatustieteiden tiedekunnasta. Oulun yliopistoseura perusteli valintaansa muun muassa Leen vahvalla kansainvälisellä opiskelijajärjestötoiminnalla. Lee oli myös vahvasti myötävaikuttamassa World Press Photo -näyttelyn tuomiseen Ouluun Education and Glabalisation -maisteriohjelman harjoitustyönä.

Nimeämiset julkistettiin Oulun yliopistopäivän alumnijuhlassa 11.5.2012.

Viimeksi päivitetty: 11.5.2012