Amerikkalainen huippututkija vierailulla Oulussa: Ihmisen ja mobiililaitteiden vuorovaikutus muuttuu yhä luonnollisemmaksi

Oulun yliopiston tietotekniikan osasto ja sen konenäön tutkimuskeskus isännöivät kesän ajan tunnetun tietotekniikan professorin Matthew Turkin vierailua.

Turk vierailee Oulussa Fulbright-Nokia Distinguished Chair -nimityksellä. Tehtävään valitaan vain yksi informaatioteknologian huippuasiantuntija lukuvuodessa. Oulun yliopiston lisäksi Turk on vieraillut Tampereen yliopistossa.

”Minulla on yhteisiä tutkimustavoitteita konenäön tutkimuskeskuksen kanssa ihmisen ja mobiililaitteiden välisen vuorovaikutuksen parantamisessa kamerapohjaisin menetelmin. Odotan vierailulta uusia ideoita ja yhteistyön jatkumista myös tulevaisuudessa”, sanoo Oulussa perheineen viihtyvä Matthew Turk. Vierailuun kuuluu myös opetusta ja tohtorikoulutettavien mentorointia.

Microsoftin Kinect-laite on osoittanut, että erityyppisten kameroiden tuottama informaatio ympäristöstä ja siinä oleskelevista ihmisistä voidaan onnistuneesti yhdistää käyttöliittymäksi ja pelikokemukseksi. Vuorovaikutteisuutta voidaan kuitenkin yhä parantaa. Vaikka teknologia on harpannut eteenpäin, riittää edelleen haasteita ihmisen toiminnan automaattisessa analysoinnissa, erilaisen kameratiedon yhdistämisessä, ja mobiililaitteiden välisessä saumattomassa kommunikaatiossa.

”Matthew on tutustunut Oulussa tehtävään tutkimukseen ja tuloksiin kamerapohjaisen informaation hyödyntämisestä vuorovaikutusteknologioissa. Olemme erityisen tunnettuja ihmiskasvojen, kasvonilmeiden ja visuaalisen puheen automaattiseen tunnistukseen liittyvistä menetelmistämme”, kertoo vierailua isännöivä professori Matti Pietikäinen.

Lisätietoa konenäön tutkimuskeskuksesta: http://www.cse.oulu.fi/CMV

Viimeksi päivitetty: 3.7.2012