Savupilvi verhosi Opiskelijakeskuksen avajaisia

Yliopiston uusi Opiskelijakeskus – Student Center avattiin 4. syyskuuta. Virallisen avauksen suorittivat stand up -kemistit rehtori Lauri Lajunen ja yliopistonlehtori Leena Kaila kemiallisella alkuräjähdyksellä, josta ei puuttunut savua, tuli kylläkin.

Opiskelijakeskus on Suomessa ainutlaatuinen kokonaisuus. Koulutuspalvelut, Täydentävien opintojen keskus, ATK-palvelut ja avoin yliopisto tarjoavat palveluitaan yhdeltä luukulta perustutkinto-, jatko- ja vaihto-opiskelijalle sekä opintojaan täydentävälle asiakkaalle.

Suurin asiakasryhmä ovat perusopintoja suorittavat opiskelijat. Heille keskeisiä palveluja ovat hakijapalvelut, ilmoittautuminen, opiskelutodistukset, opintosuoritusotteet, opintotuki, tutkintoon sisältyvän työharjoittelun välitys, opiskelun ohjaus, kansainväliseen opiskelijavaihtoon liittyvät palvelut ja tietohallintopalvelut.

Ulkomaisille tutkinto- ja vaihto-opiskelijoille keskus tarjoaa vastaavat palvelut. Sen suojista löytyvät myös yhden vuoden toiminut Oulun yliopiston tutkijakoulu UniOGS tohtoriksi opiskeleville ja alumnipalvelut valmistuneille.

Opiskelijoiden hyvinvointiin liittyvinä palveluina keskuksessa toimivat opintopsykologi ja liikuntapalvelut.

Aiemmin erillisinä yksikköinä toimineet avoin yliopisto, täydennyskoulutus, kielikeskus sekä sidosryhmäpalvelut tarjoavat palveluitaan opiskelijakeskuksen kautta. Tämän mahdollistaa Oulun yliopiston Täydentävien opintojen keskuksen läheinen sijainti opiskelijakeskuksen yhteydessä. Opiskelijakeskuksen kautta tarjotaan lisäksi avoimen yliopiston koordinoimia kesäopintoja.

Opiskelijoiden kanssa tehtävä yhteistyö tiivistyy entisestään, sillä Oulun yliopiston ylioppilaskunnan johto ja toimisto palveluineen on muuttamassa opiskelijakeskuksen läheisyyteen loppuvuodesta 2012.

Opiskelijakeskuksen avajaisten jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus tutustua uusiin tiloihin koko päivän ajan.
Avajaisten yhteydessä etsitään nimeä Student Centerin neljälle kokoushuoneelle. Osallistu nimikilpailuun. Osallistujien kesken arvotaan elokuvalippuja.

Kuva: Opiskelijakeskuksessa alkoi vilske, kun viralliset avajaiset olivat ohi. Kuva: Hilkka Sandberg

Viimeksi päivitetty: 4.9.2012