Interkulttuurinen opettajankoulutus täyttää 20 vuotta

Interkulttuurinen opettajankoulutus, aiempi kansainvälinen luokanopettajakoulutus, täyttää 20 vuotta. Koulutus alkoi Oulun yliopistossa vuonna 1994. Koulutukseen on vuosittain valittu 20 uutta opiskelijaa, joista ulkomaalaistaustaisia on neljäsosa.
Koulutus antaa luokanopettajan pätevyyden ja erityisvalmiudet toimia kasvatusalan asiantuntijana monikulttuurisissa ja kansainvälisissä yhteyksissä ja ympäristöissä. Koulutus on pääasiassa englanninkielinen. Koulutusohjelmasta valmistuneet työskentelevät opettajina erilaisissa kouluissa ja muissa kasvatusalan kansallisissa ja kansainvälisissä organisaatioissa.
Interkulttuurisen opettajankoulutuksen 20-vuotisjuhlan kunniaksi Oulun yliopistossa järjestetään juhlaseminaari lauantaina 22.11.2014.
Juhlapuhujina seminaarissa ovat yliopiston rehtori Lauri Lajunen, kasvatustieteiden tiedekunnan dekaani Riitta-Liisa Korkeamäki, kansanedustaja Pekka Haavisto, professori Lars Berge Dalarnan yliopistosta Ruotsista ja professori emerita Rauni Räsänen, joka on interkulttuurisen opettajankoulutuksen keskeisiä perustajia.

Viestintäpalvelut

Viimeksi päivitetty: 18.11.2014