Tähtitieteen EU-verkostokokous Oulussa

Euroopan Unionin Marie Curie Initial Trainee Network (EU-ITN) -ohjelman vuosiksi 2012–2016 rahoittama DAGAL (Detailed Anatomy of GAlaxies) tohtorikoulutusverkosto pitää ensimmäisen vuosikokouksensa Oulussa 4–7.3.2013.

Verkostoon kuuluu tutkijoita kolmesta tutkimuslaitoksesta (Kanarian Astrofysiikan instituutti, Teneriffa, Max Planck -instituutti, Heidelberg ja Marseillen Observatorio), kolmesta yliopistosta (Madrid, Groningen ja Oulu) sekä kolmesta yrityksestä (mukana muun muassa oululainen Specim).

Verkosto rahoittaa kahta post doc -tutkijaa ja kahdeksaa väitöskirjaopiskelijaa, joista kaksi työskentelee Oulun yliopiston fysiikan laitoksessa.

Verkosto keskittyy galaksien kehityksen tutkimukseen käyttäen hyväksi useilla eri aallonpituuksilla toimivien satelliittien ja maanpäällisten teleskooppien keräämää dataa.

Verkostokokouksen järjestelyvastuussa ovat professori Heikki Salo ja dosentti Eija Laurikainen Oulun yliopistosta. Kokoukseen osallistuu yli kolmekymmentä eurooppalaista ja amerikkalaista tutkijaa.

> DAGAL-verkoston kokoukset

Viimeksi päivitetty: 4.3.2013