Uudet tiedekunnat aloittavat

Oulun yliopisto toimii vuoden 2014 alusta alkaen yhdeksässä tiedekunnassa aiempien kuuden sijasta. Uusina tiedekuntina aloittavat arkkitehtuurin tiedekunta, biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunta sekä tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta.

Tiedekuntarakennetta on uudistettu niin, että kaikki tiedekunnat ovat entistä selkeämmin tieteenalakokonaisuuksia. Tavoitteena on tiivistää ja tehostaa sekä tieteenalojen sisäistä että niiden välistä tutkimustyötä.

Selkeämmän tiedekuntarakenteen ansiosta tiedekunnat pystyvät vähentämään myös kandidaattiohjelmia ja rakentamaan opiskelijoille yhteisiä joustavia opintopolkuja eri maisteriohjelmiin.

Tiedekuntien hallinto uudistuu. Uusissa tiedekuntahallituksissa istuu jatkossa myös yliopiston ulkopuolisia jäseniä, jotka tuovat asiantuntemusta tiedekunnan vahvuusaloille. Laitosten vähentäminen tai poistaminen kokonaan keventää hallintorakennetta.

Tiedekunnat ja dekaanit 2014

arkkitehtuurin tiedekunta
(Oulu School of Architecture)
dekaani Helka-Liisa Hentilä

biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunta
(Faculty of Biochemistry and Molecular Medicine)
dekaani Kalervo Hiltunen

humanistinen tiedekunta
(Faculty of Humanities)
dekaani Paula Rossi

kasvatustieteiden tiedekunta
(Faculty of Education)
dekaani Riitta-Liisa Korkeamäki

luonnontieteellinen tiedekunta
(Faculty of Science)
dekaani Jouni Pursiainen

lääketieteellinen tiedekunta
(Faculty of Medicine)
dekaani Kyösti Oikarinen

Oulun yliopiston kauppakorkeakoulu
(Oulu Business School)
dekaani Petri Sahlström

teknillinen tiedekunta
(Faculty of Technology)
dekaani Jouko Niinimäki

tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta
(Faculty of Information Technology and Electrical Engineering)
dekaani Jukka Riekki

Elokuun 2014 alussa tiedekuntien lukumäärä kasvaa kymmeneen, kun toimintansa aloittaa uusi kaivosalan tiedekunta.

Uutinen kaivosalan tiedekunnan perustamisesta

Viimeksi päivitetty: 31.12.2013