Prinssi Albertin säätiö rahoittaa koulutusprojektia

Rehtori Lauri Lajunen ja Bernard Fautrier prinssi Albertin säätiöstä allekirjoittivat rahoitussopimuksen 14.4. Prinssi Albert II oli mukana tilaisuudessa (kesk.). Kuva: Charly Gallo – Centre de Presse

Oulun yliopisto aloittaa yhteistyön Prince Albert II of Monaco Foundation -säätiön kanssa. Yhteistyö on osa ympäristönmuutoksen kuvantamiseen liittyvää kolmivuotista koulutusprojektia Visualization of Environmental Change. Projekti liittyy Arktisen yliopiston temaattisen verkoston Communicating Arctic Sciencen toimintaan.

Säätiö osallistuu projektin rahoitukseen 145 000 eurolla. Rahoituksen kokonaismäärä on 293 000 euroa. Rehtori Lauri Lajunen ja säätiön varapuheenjohtaja ja toimitusjohtaja Bernard Fautrier allekirjoittivat rahoitussopimuksen14.4.2014 Monacossa.

Projektissa tuodaan yhteen valokuvauksen, luonnontieteiden ja ihmistieteiden opiskelijoita Oulun yliopiston Thule-instituutin Oulangan tutkimusasemalla Kuusamossa järjestettäviin vuotuisiin kansainvälisiin workshopeihin.

Projektissa tuotetaan aiheeseen liittyvä valokuvateos ja kiertävä kansainvälinen näyttely. Monacon ruhtinas Albert II:n vierailu Kuusamossa vuoden 2016 syksyllä projektin loppujuhlallisuuksissa on myös suunnitelmissa.

Monacon ruhtinas Albert II osallistui allekirjoitustilaisuuteen, ja rehtori Lajunen esitti hänelle kutsun saapua projektin päätöstilaisuuteen. Ruhtinas suhtautui kutsuun myönteisesti.

Projektin keskeiset yhteistyökumppanit ovat Lapin yliopisto, Arktinen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu, Kuusamon ympäristö- ja luontokuvausakatemia, BTK University of Applied Sciences Saksasta ja UNEP, GRID-Arendal Norjasta.

Viimeksi päivitetty: 16.4.2014