Ensimmäistä kertaa yli 10 000 hakijaa Oulun yliopistoon

Oulun yliopiston uudistunut opiskelijarekrytointi tuotti hyvän tuloksen 1.4.2014 päättyneessä yhteishaussa. Ensimmäistä kertaa yliopiston historiassa hakijoiden määrä ylitti 10 000 rajan. Hakijoita oli 10 535. Heidän määränsä kasvoi edellisvuoteen verrattuna 5,7 prosenttia.

Opiskelijarekrytoinnista vastaava palvelupäällikkö Kimmo Kuortti on ilahtunut pitkäjänteisen rekrytointityöskentelyn tuomasta tuloksesta. Vuodesta 2011 lähtien opiskelijarekrytointia on hoidettu koko yliopiston tasolla yhteisesti, kun aiemmin jokainen laitos vastasi rekrytoinnista itsenäisesti.

Suunta on Kimmo Kuortin mukaan osoittautunut oikeaksi: "On löytynyt ihan uusi yhteishenki. Tiedekuntien rekrytointivastaavat ja koko henkilökunta ovat mukana viemässä Oulun asiaa eteenpäin. Opiskelijat ovat olleet kenttätyössä lukioissa ja kouluissa esittelemässä omia alojaan. Tässä on mukava olla tukena!"

Oulun yliopisto aikoo jatkossa panostaa aiempaa enemmän opiskelijarekrytointiin. Opiskelijarekrytoinnin konseptiksi valittu Mene pidemmälle -teema jatkuu ja sitä kehitetään edelleen.

Oppialoista erityisesti tietojenkäsittelytiede ja biokemia kiinnostivat edellisvuotta enemmän. Biokemian koulutusohjelman hakijamäärä kasvoi 59,1 prosenttiyksikköä. Tietojenkäsittelytieteiden koulutusohjelmaan haki 44,5 prosenttia enemmän hakijoita kuin vuonna 2013.

Tarkemmat tilastot Oulun yliopiston osalta.

Opetushallituksen tilastot yliopistojen hakuun liittyen.

Viimeksi päivitetty: 6.5.2014