Akatemia-rahoitusta tietotekniikan tutkijoille

​Konenäön tutkimuskeskuksen tutkija, TkT Juho Kannala, on saanut viisivuotisen akatemiatutkijan tehtävän ja TkT Denzil Ferreira Community Imaging -ryhmästä kolmivuotisen tutkijatohtorin projektirahoituksen.

Molemmat rahoitusmuodot ovat erittäin kilpailtuja: paikan sai vain yhdeksän prosenttia hakijoista luonnontieteiden ja tekniikan alakohtaisessa haussa. Rahoituskaudet alkavat syyskuussa 2014.

Juho Kannala tutkii ongelmia, jotka liittyvät kuvapohjaiseen kolmiulotteiseen mallintamiseen ja semanttiseen kuva-analyysiin.

”Tavoitteenani on tehdä perustutkimusta tietokonenäön alalla ja samalla kehittää menetelmiä, joita voidaan soveltaa käytännössä suurten kuva-aineistojen hallintaan, visualisointiin, hakuun ja analyysiin. Yksi painopistealue on tarkkojen kolmiulotteisten mallien rakentaminen valokuvien pohjalta”, Kannala toteaa.

Denzil Ferreira keskittyy Akatemian rahoituskaudella kehittämään väitöstyössään aloittamaansa mobiililaitteiden tuottaman datan keräysalustaa AWAREa niin, että sitä voidaan soveltaa lisäämään käyttäjien ymmärrystä heidän elämänlaadustaan.

”Älypuhelimet ovat itse asiassa henkilökohtaisia mittausvälineitä, jotka tarjoavat mahdollisuuden ihmisen käyttäytymisen ymmärtämiseen hänen tilanteensa perusteella. Kehittämäni alusta tukee erityisesti älypuhelimeen perustuvan kontekstin ja tutkijoiden asiantuntemuksen jakamista tulevaisuuden terveydenhoitopalvelujen kehityksessä”, Ferreira kertoo.

Suomen Akatemian tiedote

Hannakaisa Aikio

 

Viimeksi päivitetty: 4.6.2014