Kantasoluhoitojen mahdollisuudet Tiedepäivän teemana

Suomalaiset huippututkijat keskustelevat kantasoluhoitojen tulevaisuuden mahdollisuuksista Oulun yliopiston Kontinkankaan kampuksen Tiedepäivässä 17.2.2015.

Kontinkankaan kampuksen perinteiseen Tiedepäivään saapuu puhujiksi eturivin suomalaisia kantasolututkijoita akateemikko Irma Thesleffin johdolla.  Muut kutsutut puhujat ovat professori Katriina Aalto-Setälä Tampereen yliopistosta, professori Timo Otonkoski Helsingin yliopistosta ja professori Heikki Ruskoaho Helsingin yliopistosta.

Aalto-Setälä on erikoistunut kehittämään kantasolutekniikoiden avulla sydänsairauksien tutkimusmalleja. Ruskoaho on pitkään tutkinut sydämen vajaatoimintaa ja keskittyy nyt tutkimuksessaan sydämen kantasoluihin ja lääkekehitykseen. Otonkoski selvittää haiman kantasolujen mahdollisuuksia diabeteksen hoidossa. Akateemikko Thesleff on hampaiden kehittymisen johtavia tutkijoita maailmassa.

Esitelmiensä lisäksi kutsutut tutkijat osallistuvat paneelikeskusteluun kantasolujen kliinisistä mahdollisuuksista. Keskustelua johtaa professori Petri Lehenkari Oulun yliopistosta.

Perinteisesti ennen Pohjolan Lääkäripäiviä (18.–20.2.2015) pidettävä Tiedepäivä järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Oulun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ja biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnan yhteistyönä.

12th Science Day of the campus of Kontinkangas

Viestintäpalvelut