Professori György Sándorista Unkarin kunniakonsuli Ouluun

Unkarin uusi Oulun kunniakonsuli on astunut toimeensa. Oulun yliopiston kudosteknologian professori György Kálmán Sándor on ottanut vastaan nimityskirjansa ja toimilupansa Helsingissä.

György Sándorin tehtäviin kunniakonsulina kuuluu Unkarin ja Suomen välisten yhteyksien edistäminen opetuksen, tieteen ja kulttuurin aloilla. Hänen valtuutensa koskevat myös Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueella oleskelevien Unkarin kansalaisten edunvalvontaa sekä tarvittaessa välittömän konsuliavun antamista pulaan joutuneille Unkarin kansalaisille.

Kunniakonsulin toimisto sijaitsee Oulun yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa.

György Sándor väitteli hammaslääketieteen tohtoriksi Oulun yliopistossa 2003. Dosentiksi Oulun yliopistoon hänet nimitettiin 2004. Alansa perus-, jatko- ja erikoistumisopinnot Sándor on suorittanut Toronton yliopistossa Kanadassa, missä hän on toiminut myös tutkijana, apulaisprofessorina, professorina ja johtajana. Vuonna 2007 hänet nimitettiin vierailevaksi FiDiPro-professoriksi Tampereen yliopistoon. Hän on toiminut myös Oulun yliopiston osa-aikaisena suu- ja leukakirurgian professorina.

Professori Sándorin tutkimuskohteina ovat luustoon liittyvät useat aihealueet, kuten luuston perusbiologia, kasvutekijät, uusiutuminen ja rasvakudokseen ja luuytimeen liittyvät kantasolut.

Sándorin nimityksen myötä Unkarin kunniakonsulien ja kunniapääkonsulien määrä nousee viiteen. Oulun lisäksi kunniakonsuli on Joensuussa, Tampereella ja Turussa. Unkarin kunniapääkonsulaatti toimii Maarianhaminassa.

Viestintäpalvelut

Viimeksi päivitetty: 26.5.2015