Akatemia nimittänyt 7 akatemiatutkijaa ja 10 tutkijatohtoria Oulun yliopistoon

Suomen Akatemian toimikunnat ovat nimittäneet Oulun yliopiston tutkijoita akatemiatutkijoiksi ja tutkijatohtoreiksi.

Akatemiatutkijoiksi kaudelle 1.9.2015–31.8.2020 on nimitetty:

Biotieteiden ja ympäristön tutkimus

Tanja Pyhäjärvi aiheenaan haploidin valinnan evolutionääriset seuraukset paljassiemenisillä kasveilla (rahoitus 434 485 e)

Rajaram Venkatesan aiheenaan rasvahappojen beta-oksidaatioreitin kolmitoiminen entsyymi (TFE): rakenne, alayksikköjen järjestäytyminen sekä substraattikanavointi ja –spesifisyys (rahoitus 434 485 e)

Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimus

Anna-Kaisa Salmi aiheenaan ympäristösuhteen muutos koloniaalisessa kohtaamisessa (rahoitus 434 485 e)

Luonnontieteiden ja tekniikan tutkimus

Mehdi Bennis aiheenaan kontekstitietoinen resurssien hallinta ja 5G heterogeeniset verkot (rahoitus 434 485 e)

Satu Ojala aiheenaan metallioksidien sähköisten ominaisuuksien ja pintareaktioiden samanaikainen tutkiminen sovelluksena VOC-yhdisteiden mittaaminen ja hyötykäyttö (rahoitus 434 485 e)

Ville-Veikko Telkki aiheenaan ultranopea moniulotteinen Laplace-NMR (rahoitus 434 485 e)

Terveyden tutkimus

Lari Lehtiö aiheenaan ADP-ribosyylitransferaasien inhibiittorit kemiallisina koettimina ja lääkeaineina (rahoitus 434 485 e)