Akatemia- ja EU-rahoitusta fysiikan NMR-tutkimukseen

Suomen Akatemia ja Euroopan komissio ovat vuoden 2015 aikana myöntäneet yhteensä 1,34 miljoonaa euroa uutta rahoitusta Oulun yliopiston NMR-spektroskopian tutkimusryhmälle.

Dosentti Perttu Lantto sai Suomen Akatemian Luonnontieteen ja tekniikan tutkimuksen toimikunnalta rahoitusta nelivuotiseen akatemiahankkeeseen (1.9.2015–31.8.2019).  Laskennallis-teoreettinen NMR-tutkimus keskittyy ydinmagneto-optisten ja magneettisten resonanssispektroskopioiden mallinnukseen suurissa molekyylirakenteissa (Magneto-Optic and Magnetic Resonance Modeling in Extended Systems, MOMRMES).

Luonnontieteen ja tekniikan tutkimuksen toimikunta valitsi dosentti Ville-Veikko Telkin akatemiatutkijaksi viisivuotiskaudeksi 1.9.2015 alkaen (Ultrafast Multidimensional Laplace NMR). Tutkimuksessa kehitetään uusia kokeellisia ultranopeita Laplace-NMR-menetelmiä, jotka avaavat uusia sovelluskohteita muun muassa aineen rakenteen ja nopeiden prosessien reaaliaikaisessa tutkimuksessa.

Tohtori Anu Kantolan johdolla tehtävä kokeellisen ydinmagneto-optisen spektroskopian kehitystyö sai rahoitusta EU:n Marie Skłodowska-Curie (MSCA) -ohjelmasta (Experimental Nuclear Magneto-Optic Spectroscopy, NMOSPEC). Rahoituksella on palkattu tutkijatohtori kahdeksi vuodeksi 1.10.2015 alkaen. Tehtävässä on aloittanut Dr. Petr Štěpánek.

Lisätietoja Suomen Akatemian ja MSCA-ohjelman sivuilta.

Perttu Lantto/NMR-spektroskopian tutkimusryhmä

Viimeksi päivitetty: 29.10.2015