Geenitutkimuksen uhat ja mahdollisuudet

Oulun yliopistossa järjestetään tiistaina 8.12.2015 yleisölle avoin luento- ja keskustelutilaisuus Geneettinen tulevaisuutemme – millaisia mahdollisuuksia geenitieto avaa yhteiskunnassa. Tilaisuus koostuu useiden tieteenalojen asiantuntijapuheenvuoroista ja yhteisestä paneelikeskustelusta, jossa yleisöllä on mahdollisuus kommentoida uuteen geeniteknologiaan liittyviä mahdollisuuksia, kiistakysymyksiä ja tulevaisuudennäkymiä.

Professori Hannes Lohi pohtii geenitutkimusta ihmisen parhaan ystävän kannalta. Kuinka lähellä koira on ihmistä geeneiltään ja taudeiltaan? Professori Teemu Teeri on geenimuunnellun ruoan ja sen vaikutusten asiantuntija, ja akatemiaprofessori Seppo Ylä-Herttuala tutkii geeniterapiaa tulevaisuuden hoitomuotona. Myös tutkimusprofessori Helena Kääriäinen, professori Jaakko Kaprio ja erikoislääkäri Eero Varila ovat omien alojensa johtavia tutkijoita sekä Suomessa että kansainvälisesti. Kaikilta heiltä kuullaan tilaisuudessa puheenvuorot, jotka avaavat näkymiä geenitutkimuksen nykytilaan.

Tilaisuus järjestetään tiistaina 8.12.2015 klo 9.45–16.05 Oulun yliopiston Saalastinsalissa Linnanmaalla, Pentti Kaiteran katu 1.

Kaikille avoin ja maksuton tilaisuus on osa Suomen Kulttuurirahaston rahoittamaa Geenit ja yhteiskunta -nimistä Argumenta-hanketta, joka pyrkii edistämään geenitutkimusta koskevaa tieteidenvälistä vuoropuhelua sekä välittämään ajankohtaista ja yleistajuista tutkimustietoa päättäjille ja suurelle yleisölle.

Geneettinen tulevaisuutemme – seminaarin ohjelma.

Viestintäpalvelut

Viimeksi päivitetty: 30.11.2015