Yrittäjyyskasvatus mukaan kaikkeen koulutukseen

Yrittäjyysosaamisella tulee olemaan jatkossa entistä tärkeämpi rooli oppilaitosten antamassa koulutuksessa. Oulun yliopistossa tänään julkistetun Pohjois-Pohjanmaan yhteisen yrittäjyyskasvatuksen strategian keskeisenä tavoitteena on antaa eväät koulujen arkeen niin opettajille kuin oppijoille varhaiskasvatuksesta yliopistoon.

”Pohjois-Pohjanmaan nuoret tekevät tulevaisuuden” nimeä kantavan strategian tavoitteena on yrittäjyys- ja työelämätaitojen vahvistaminen, yrittävän kulttuurin rakentaminen ja yrittäjyyden oppimisympäristöjen kehittäminen. Alkaneen vuoden aikana strategian sisältö on tarkoitus saada kunta- ja koulukohtaisiin opetussuunnitelmiin.

Strategian julkistamistilaisuudessa puhunut opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen totesi suurimman osa työvoimasta työskentelevän tulevaisuudessa yrittäjämäisessä työsuhteessa. Sen vuoksi yrittäjyyden vieminen kaikille koulutustasoille on erittäin tärkeää.

”Esitämme, että kaikki korkeakoulut ottavat yrittäjyyden mukaan omaan strategiaansa. Täällä Oulussa on jo näin tehtykin”, Grahn-Laasonen kiitteli.

Rehtori Jouko Niinimäki kertoi Oulun yliopiston sitoutuneen tosissaan yrittäjyyden ja siihen kytkeytyvän innovaatiotoiminnan edistämiseen. Yliopistossa on kehitetty yrittäjyyden urapolku. Sen aloittaa kaikille opiskelijoille suunnattu yrittäjyyden opintojakso ja tukea on tarjolla oman yritysidean kehittämisestä aina yrityksen perustamiseen saakka.

Pohjois-Pohjanmaan yrittäjyyskasvatuksen strategiaa ja toimintaohjelmaa on työstetty alueellisissa seututiimeissä, joissa on ollut edustajia kaikilta kouluasteilta sekä yrittäjyyskasvatuksen yhteistyökumppaneita. Hanketta on koordinoinut yliopiston Oulun Eteläisen instituutti.

Oulun yliopistossa vietetyn yrittäjyyskasvatuksen superpäivän ohjelmaan kuului mm. 9.luokkalaisten ja toisen asteen opiskelijoiden perustamien yritysten esittäytyminen. Oulunsalon lukion oppilaiden perustama Handprint myi painettuja tyyny- ja leivinliinoja.

Pohjois-Pohjanmaan yrittäjyyskasvatuksen strategia

Viimeksi päivitetty: 22.2.2016