Suurlähettiläs Matti Heimonen on Vuoden alumni

Suomen Korean suurlähettiläs Matti Heimonen on Oulun yliopiston Vuoden alumni 2016. Oulun yliopistoseura ry julkisti nimityksen Oulun yliopistopäivän alumnijuhlassa tänään. Heimonen on tehnyt 30-vuotisen diplomaattiuran, josta hän on suurimman osan toiminut ulkomailla. Matti Heimonen oli ensimmäinen Oulun yliopistosta valmistunut, joka rekrytoitiin ulkoministeriöön kansainvälisten asiain valmennuskurssin kautta.

Historian laitokselta valmistunut Matti Heimonen on tehnyt pitkän uran diplomaattina.

Oulun yliopiston Vuoden opiskelijaksi 2016 on nimetty terveystieteiden maisteri ja tekniikan ylioppilas Mia Hautala. Mia Hautala on esimerkillinen opiskelija, joka on osallistunut aktiivisesti toisten opiskelijoiden auttamiseen ja oman oppiaineensa kehittämiseen. Nimeämisen teki Oulun yliopistoseura Rauhala-klubi ry:n esityksestä.

Alumnijuhlassa luovutettiin lisäksi riemutohtorin diplomi FT Sauli Niemelle, joka väitteli Oulun yliopistossa tasan 50 vuotta sitten. Vuoden Urheilijaopiskelijan stipendi myönnettiin Oulun yliopiston lääketieteen opiskelijalle Henri Väyryselle.

Oulun yliopiston 50 000. valmistunut Marianne Katariina Jokitalo (vas.), Vuoden opiskelijaksi nimetty Mia Hautala, Vuoden Alumni Matti Heimonen ja riemutohtoriksi nimetty Sauli Niemi huomioitiin Yliopistopäivän juhlassa 23.5. Vuoden Urheilijaopiskelijan stipendin saanut Henri Väyrynen puuttuu kuvasta.

Viimeksi päivitetty: 1.6.2016