Strategian ja tiedepolitiikan yksikkö

Oulun yliopisto on strategiassaan valinnut tavoitteekseen  profiloitua kansainvälisesti korkeatasoisena tiedeyliopistona, jonka tutkimusta kehitetään entistä laadukkaammaksi ja kansainvälisesti arvostetummaksi. Strategiassa valittujen maailmanlaajuisten ongelmakysymysten ratkaisu edellyttää monitieteistä lähestymistapaa ja huipputason tutkimusta.

Strategian ja tiedepolitiikan yksikkö (STY) koordinoi strategian ja tiedepolitiikan edistämiseen tähtääviä toimenpiteitä sekä kerää ja tuottaa tietoa päätöksenteon tueksi. Yksikön vastuulla on Oulun yliopiston kansainvälisten asioiden sekä kestävän kehityksen koordinaatio, ja se tukee verkostojen rakentamista tiedekunnissa ja tutkimusyksiköissä. Yksikön toimenkuvaan kuuluvat laatu ja arviointi, tutkimuseettiset kysymykset sekä vastuullisen tieteen ja tutkimuksen edistäminen. Lisäksi yksikkö tukee rehtoraatin ja hallintojohtajan käsittelemien asioiden valmistelua, tiedottamista ja toimeenpanoa.

Strategian ja tiedepolitiikan yksikkö raportoi toiminnastaan rehtorille.

Yhteystiedot:

Charlotta Collén, kehitysjohtaja
Strategian ja tiedepolitiikan yksikön johtaja, kansainvälisten asioiden koordinaatio, tiedepolitiikka, strategiatyö

Johanna Bluemink, johtaja
Strateginen kehittämistyö erityisesti kansainvälisyyden, kestävän kehityksen ja monitieteisyyden teemoissa. Yhteisöllisyyden kehittäminen ja sisäinen fasilitointi. Eurooppalaisen yhteistyöallianssi UNIC:in operatiivinen johtaja Oulun yliopistossa.

Anni Huovinen, projektipäällikkö
Kestävän kehityksen monialainen koordinaatio, Oulun yliopiston Tiedepuutarha

Miki Kallio, tiedepoliittinen erityisasiantuntija
Avoin ja vastuullinen tiede, tiedepolitiikka, tutkimuksen tuen koordinaatio, tutkimusaineistot, tutkimusinfrastruktuurit