Johanna Myllyharju Euroopan molekyylibiologian laboratorion ja konferenssin hallintoelimiin

Valtioneuvosto on nimittänyt professori Johanna Myllyharjun Oulun yliopistosta Suomen tieteelliseksi edustajaksi Euroopan molekyylibiologian laboratorion (EMBL) ja Euroopan molekyylibiologian konferenssin (EMBC) hallintoelimiin.

EMBL edistää Euroopan valtioiden välistä yhteistyötä molekyylibiologian menetelmiin perustuvien tieteenalojen tutkimuksessa sekä tutkimusinfrastruktuurien kehittämisessä ja tutkijakoulutuksessa.

Kahdenkymmenenkahden valtion hallinnoima ja rahoittama EMBL on kehittynyt yhdeksi alansa parhaita tutkimuslaitoksia. Sen päälaboratorio sijaitsee Heidelbergissä Saksassa ja neljä sivulaboratoriota Saksassa, Ranskassa, Englannissa ja Italiassa.

EMBC jakaa apurahoja eritysesti tohtoritutkinnon jälkeisen liikkuvuuden tukemiseen.

Johanna Myllyharju on Biocenter Oulun johtaja ja Biokeskus Suomen johtoryhmän puheenjohtaja. Hän on toiminut myös Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen toimikunnan varapuheenjohtajana.

”Biokeskus Suomen pyrkimyksenä on nostaa EMBL:n ja EMBC:n hyötykäyttö uudelle tasolle. Eritysesti kun resurssit kotimaassa vähenevät, tulee jäsenyytemme tarjoamat edut käyttää täysimääräisesti hyväksi”, toteaa Johanna Myllyharju.

Viimeksi päivitetty: 27.9.2016