KNL Networksille 9,3 miljoonan pääomasijoitus

Oulun yliopiston tutkimuksesta lähtöisin oleva startup-yritys KNL Networks Oy (aiemmin Kyynel) on kerännyt 9,3 miljoonan dollarin pääomasijoituksen päättyneeltä sijoituskierrokselta. Yrityksen saama rahoitus on yksi tämän vuoden suurimmista.

Verkkoviestintäjärjestelmää kehittävä KNL Networks Oy on kehittänyt lyhytaaltoihin perustuvan järjestelmän, jonka ansiosta tieto voi kulkea tuhansia kilometrejä. Se haastaa satelliitteihin perustuvan viestinnän. Teknologiaa hyödynnetään tällä haavaa laivoissa.

Yrityksellä on toimipisteet Oulussa, Helsingissä, Norjassa ja Isossa-Britanniassa.

Yritys pohjautuu Oulun yliopiston CWC:ssä (Centre for Wireless Communications) tehtyyn tutkimukseen. Se on perustettu vuonna 2011 ja sillä on 23 työntekijää.

Tiedote KNL Networks Oy:n sivulla.

Viimeksi päivitetty: 28.10.2016