Elektroniikka ja tietoliikennetekniikka

Elektroniikka ja tietoliikennetekniikka, Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)

Tekoälyn ja digitalisaation tarkoitus on tehdä ihmisten elämästä helpompaa ja vaivattomampaa. Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan asiantuntijat hyödyntävät tekoälyn ja digitalisaation tarjoamia mahdollisuuksia monin eri tavoin.

• Opit suunnittelemaan elektroniikka- ja tietoliikenneratkaisuja, jotka vaikuttavat ihmisten elämään kaikkialla maailmassa.
  • Työllistyt asiantuntijaksi tuotekehitys- ja tutkimusorganisaatioihin ja ratkaiset globaaleja haasteita.
  • Käytössäsi ovat kansainvälisen oppimis- ja tutkimusyhteisön laajat yhteistyöverkostot.

Upeita kansainvälisiä uramahdollisuuksia

Tekoäly ja digitalisaatio ovat kansainvälisiä aloja, joiden teollisuuden kehityksen kärki löytyy Oulusta. Täällä pääset itse kehittämään parempaa elektroniikkaa, antureita, verkkoja ja ohjelmistoja, jolloin olet jo opintojesi aikana aktiivinen tulevaisuuden toimija.

Erittäin kansainvälinen ala

Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan opiskelijana pääset aidosti kansainväliselle teollisuuden alalle. Oulun seudulla on runsaasti merkittäviä ICT-alan yrityksiä, joiden verkostot kattavat koko maailman. Jo opintojen aikana saat tutustua kansainvälisiin opiskelijoihin ja pääset halutessasi opiskelu- tai harjoitteluvaihtoon lähes mihin päin maailmaa tahansa.

Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan asiantuntijana kehität kestäviä ja vastuullisia teknologiaratkaisuja, kuten vuorovaikutteisia laitteita, painettavaa älyä, langattomia ohjaus- ja mittausjärjestelmiä sekä tehokkaampia tietoliikenneverkkoja.

aloituspaikkaa

mediaanipalkka

työllistynyt yritykseen

Ammattioppia alusta alkaen

Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan kandidaattiopinnoissa pääpaino on matematiikan, fysiikan ja signaalinkäsittelyn ohella ammattiaineissa kuten elektroniikkasuunnittelussa, mittaustekniikassa, teknillisessä fysiikassa, tietoliikennetekniikassa, tietokonetekniikassa ja ohjelmoinnissa.

Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan asiantuntijoiden tarve kasvaa maailmanlaajuisesti koko ajan. On hyvin mahdollista, että pääset suorittamaan alan työharjoittelujakson jo heti ensimmäisen opiskeluvuotesi jälkeen.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

• Development Manager