Tietotekniikka

Tietotekniikka, Tietotekniikan tutkinto-ohjelma, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri (3 v + 2 v)

Digitalisaatio ja tekoäly muuttavat maailmaa, ja tietotekniikan opiskelijoille tarjotaan uusinta tietoa ja parhaita työelämävalmiuksia nopeasti muuttuvalta alalta. Tietotekniikan tutkinto-ohjelma antaa sinulle vahvan perustan digitalisaatiossa keskeisten tietoteknisten laitteiden ja ohjelmistojen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Sinusta koulutetaan asiantuntija, joka hallitsee alan keskeiset käsitteet, menetelmät ja teknologiat ja osaa soveltaa hankkimaansa tietoa oman alansa työtehtävissä luovalla ja kriittisellä tavalla.

• Opit tietotekniikan keskeiset menetelmät ja teknologiat.
  • Voit erikoistua soveltavaan tietotekniikkaan, tekoälyyn tai tietokonetekniikkaan.
  • Hyödyt kansainvälisestä opiskeluympäristöstä, joka tarjoaa erinomaisen perustan työelämään.

Pysy ajan hermolla teknologisessa kehityksessä

Tekoäly ja digitalisaatio kehittyvät nopeasti ja haluamme tarjota uusinta tietoa nopeasti kehittyvältä alalta. Tietotekniikan opiskelijana opit kehittämään tulevaisuuden teknologioita, jotka edistävät hyvinvointia ja tekevät elämästämme parempaa.

Mielenkiintoisia opintosuuntia ja huippuammattilaisten tuki

Kandidaattivaiheen kolmannella vuosikurssilla voit erikoistua tekoälyyn, soveltavaan tietotekniikkaan tai tietokonetekniikkaan. Näistä tekoäly on uusin opintosuunta, jonka kautta voit erikoistua menetelmien hyödyntämiseen käytännön sovelluksissa. Tutkinto-ohjelma tarjoaa myös väylän lääketieteen tekniikan maisteriohjelmiin ja terveys- ja hyvinvointiteknologioiden kehittämiseen.

Koulutuksestasi vastaa joukko ammattilaisia, jotka edustavat muun muassa tekoälyn, konenäön, lääketieteen tekniikan, älykkään informaationkäsittelyn, tietoturvan ja soveltavan tietotekniikan tutkimuksen kansainvälistä huippua. Nämä tutkimusalueet ovat vahvasti esillä myös opinnoissasi. Hyödyt kansainvälisestä opiskeluympäristöstä, joka tarjoaa erinomaisen perustan työelämään.

70

aloituspaikkaa

mediaanipalkka

3

erikoistumisvaihtoehtoa: tekoäly, soveltava tietotekniikka tai tietokonetekniikka

Läheiset yhteydet elinkeinoelämään

Tietotekniikan tutkinto-ohjelman henkilöstö tekee läheistä yhteistyötä elinkeinoelämän kanssa, minkä ansiosta työelämän tarpeet tulevat hyvin esille opinnoissa ja ulottuvillasi on runsaasti uramahdollisuuksia. Voit lisäksi perehtyä digitaaliseen valmistukseen Fab Labissa, joka tarjoaa monipuolisen infrastruktuurin erilaisten prototyyppien ja pienoismallien rakentamiseen muun muassa 3D-tulostuksella.

Tietotekniikan tutkinto-ohjelmasta valmistuneena diplomi-insinöörinä työskentelet todennäköisesti ICT-alan yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten tai julkishallinnon palveluksessa. Työsi voi liittyä esimerkiksi tutkimukseen, tuotekehitykseen, teolliseen tuotantoon tai vaativiin asiantuntija- ja johtamistehtäviin.

Ammattinimikkeitä ovat esimerkiksi:

• ohjelmistosuunnittelija
  • ohjelmistoarkkitehti
  • suunnitteluinsinööri
  • järjestelmäasiantuntija
  • tekninen asiantuntija
  • yrittäjä.

Suositeltavia lukioaineita ovat:

• matematiikka
  • fysiikka
  • englanti.

Hae meille opiskelemaan tietotekniikkaa: