Rakennustekniikan diplomi-insinöörien koulutus alkaa 2018

Opetusministeriö on myöntänyt Oulun yliopistolle takaisin rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutusvastuun. Oulussa vuonna 1996 päättynyt rakennusalan DI-koulutus aloitetaan näin uudelleen syksyllä 2018.

Koulutusohjelman sisällöt suunnitellaan mm. alan uusinta tutkimustietoa hyödyntäen tämän vuoden aikana. Haettavaksi koulutuspaikat tulevat keväällä 2018. Kandi- ja maisteriohjelmissa aloituspaikkoja tulee olemaan yhteensä noin 60.

Rakennusalan diplomi-insinöörikoulutus vastaa ensisijaisesti Oulun alueen ja Pohjois-Suomen elinkeinoelämän tarpeisiin. Aiemmin tehdyn selvityksen mukaan Pohjois-Suomessa tarvitaan noin 50 rakennusalan diplomi-insinööriä vuosittain.

Rakennustekniikka sisällytetään yliopiston tekniikan alan nykyisiin koulutusmääriin. Koulutuksessa hyödynnetään lisäksi yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteistyötä muun muassa muodostamalla yhteisiä opintopolkuja. Ammattikorkeakoulun muuttaminen yliopiston yhteyteen avaa myös muita yhteistyömahdollisuuksia.

Viimeksi päivitetty: 19.1.2017