Lähes sata tutkijaa ratkoo maailman suurimpia ongelmia Kirkkonummella

Tieteeltä vaaditaan yhä enemmän yhteiskunnallista vaikuttavuutta, ja Helsinki Challenge -ideakilpailu on kymmenen suomalaisyliopiston vastaus haasteeseen. Kilpailun kaksikymmentä tutkijatiimiä kokoontuu kehittämään ratkaisujaan Impact Campille 6.–7. huhtikuuta Långvikiin Kirkkonummelle.

Helsinki Challenge on tammikuussa alkanut ja marraskuussa 2017 päättyvä ideakilpailu ja kiihdyttämöohjelma, jossa tutkijaryhmät kehittävät tiedepohjaisia ratkaisuja, joilla ihmiskunta pääsee kohti YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Kilpailussa tiimejä auttavat asiantuntijat, päättäjät sekä teollisuuden ja liike-elämän edustajat.

Oulun yliopistosta semifinaalissa ovat mukana tiimit FutuRena, joka kehittää 3D-printattavaa minimunuaista, ja Myonit, joka kehittää uutta menetelmää pohjavesivarojen kartoittamiseen.

Voittosumma on 375 000 euroa, mutta tarkoitus on, että tiimit oppivat yhteistyössä eri alojen ammattilaisten kanssa hahmottamaan ratkaisujensa yhteiskunnallista vaikuttavuutta ja keräävät rahoitusta niille myös muualta. Impact Campilla on mukana muun muassa brittiläisen innovaatiosäätiö Nestan Health Labin johtaja Daniel Farag ja kokenut terveysalan ammattilainen ja enkelisijoittaja Leena Niemistö.

Helsinki Challenge toteutetaan suomalaisten yliopistojen yhteistyönä ja on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Helsingin yliopiston kanssa kilpailun järjestävät Aalto-yliopisto, Hanken Svenska Handelshögskolan, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Taideyliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto ja Åbo Akademi.

Tiimien ideat

Impact Campin mentorit ja puhujat