Keskustelutilaisuus "Mitä hyötyä on humanistisesta tutkimuksesta"

Torstai, huhtikuu 20, 2017

Aika: 20.4.2017 kello 12.15-15

Paikka: Linnanmaa, Keckmaninsali (HU106)

​Humanismi on arvostettua mutta humanististen tieteiden rooli yhteiskunnassa ja tiedeyliopistossa ei ole kovin näkyvä. Kysymmekin humanistisen tutkimuksen vaikuttavuutta ja hyötyä: onko se jopa demokraattisen yhteiskunnan elinehto ja mikä merkitys sillä on monialaisessa tiedeyliopistossa? Mikä on humanistien asema Oulun yliopistossa?

Aiheesta keskustelevat yliopistonlehtori Seija Jalagin (historia), tieteentekijöiden liiton puheenjohtaja, yliopistonlehtori Petri Koikkalainen (valtio-oppi), professori Petteri Pietikäinen (aatehistoria), professori Vesa Puuronen (sosiologia), akatemiatutkija Esa Ruuskanen (historia) ja yliopistonlehtori, dosentti Kari Väyrynen (filosofia). Puheenjohtajana toimii apulaisprofessori Jouni-Matti Kuukkanen (filosofia).

Tervetuloa keskustelemaan!

Järjestäjinä: Filosofian oppiaine, Centre for Philosophical Studies of History