Viisi uutta akatemiatutkijaa Oulun yliopistoon

Suomen Akatemia on nimittänyt viisi uutta akatemiatutkijaa Oulun yliopistoon kaudeksi 1.9.2017–31.8.2022.

Biotieteet ja ympäristö:

Eva Kallio tutkimuksen aiheena puutiaisvälitteiset taudinaiheuttajat luonnonpopulaatioissa – määräävät tekijät.

Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimus:

Sanna Lipkin tutkimuksen aiheena uudet näkökulmat lapsuuteen Suomessa (1600–1900) – Hauta-asu lapsen aseman määrittelijänä

Päivi Lujala tutkimuksen aiheena avoimuus, identiteetti ja arvokkaiden luonnonvarojen hallinta.

Luonnontieteiden ja tekniikan tutkimus:

Nønne Prisle tutkimuksen aiheena materiaalitiede ja ilmastonmuutos – uusia tehokkaita menetelmiä aerosolien pintojen ja ilmakehävaikutusten tutkimukseen.

Terveyden tutkimus:

Katri Pylkäs tutkimuksen aiheena uusien geneettisten alttiustekijöiden identifioiminen ja funktionaalinen karakterisointi rintasyövässä.

Viimeksi päivitetty: 29.5.2017