Pysäköinti ja autopaikan varaaminen yliopistolla

Vuoden 2020 alusta alkaen tapahtuvat muutokset pysäköinnissä Linnanmaan kampuksella

Linnanmaan lämmityspaikka-alueilla olevia jatkuvia autopaikan käyttöoikeussopimuksien voimassaoloa jatketaan 31.10.2020 saakka.

Määräaikaisen lämmityspaikan käyttöoikeus päättyy sopimuksessa mainittuna aikana ja päättymisen jälkeen lämpötolppa-alueelle pysäköiminen ei ole sallittua. Käyttöoikeuden päättymisen jälkeen on mahdollista hakea joko uutta lämmityspaikan käyttöoikeutta tai lämmittämättömien autopaikkojen käyttöoikeutta. Käyttöoikeus lämmittämättömään autopaikkaan Linnanmaalla oikeuttaa pysäköimään auton kaikille Oulun yliopiston hallussa oleville lämmittämättömille autopaikoille pois lukien erillismerkityt autopaikat, esim. inva-paikat.

Linnanmaan lämmittämättömille yliopiston hallussa oleville autopaikoille tulee rekisteröitymispakko 1.1. alkaen. Ensimmäisen vaiheen rekistöityminen on ilmaista ja rekisteröityminen kattaa ajan 1.1.- 31.5.2020. Rekisteröitymisoikeus Linnanmaan campuksen yliopiston hallussa oleville paikoille on vain yliopiston henkilökunnalla, yliopiston opiskelijoilla ja yliopiston yhteistyökumppaneilla ja palveluntuottajilla.

Linnanmaalle tulee maksullisia asiakaspysäköintipaikkoja noin 25 kpl kolmelle eri autopaikka-alueelle. Asiakaspysäköintipaikat merkitään erillisillä kylteillä ja maksu paikasta tapahtuu eParking- tai Easy-parking-järjestelmien kautta.

Autopaikat 2019-2020

Auton lämmityspaikkaoikeus on aluekohtainen. Lämmityspaikan käyttöoikeus oikeuttaa pysäköimään ja käyttämään lämmitystolppaa vain myönnetyllä alueella ajalla 1.11.2019 – 31.10.2020. Lämmityspaikkaoikeuden maksaminen pitää tehdä ehdottomasti laskussa ilmoitettuun päivämäärään mennessä, koska maksamatta jätetyt autopaikat vapautuvat uudelleen haettaviksi.

Auton lämmityspaikkaoikeuden hinta lämmityskaudella 2019-2020 on 100 € (sis. alv 24%)/lämmityskausi. Autopaikan hinnan muutos johtuu verottajan ennakkopäätöksestä, jossa yliopistojen omalle henkilökunnalle mahdollistettu lämmityspaikkojen vuokraus katsotaan verolliseksi toiminnaksi. Aiemmin lämmityspaikkojen vuokraus on ollut verotonta toimintaa.

Lämmityspaikkaoikeuksien hakujärjestelmä avataan yleisesti käytettäväksi 21.10.2019. Auton lämmityspaikkaoikeutta voi hakea haluamalleen pysäköintialueelle. Hakemuksessa on ehdottomasti perusteltava tarve lämmityspaikkaoikeuden saamiselle. Tilapalvelut käsittelee saapuneet hakemukset ja myöntää tarveharkintapohjaisesti lämmityspaikkaoikeudet. Vahvistetusta lämmityspaikkaoikeudesta lähetetään sähköpostiviesti. Lämmityskaudella päätökset uusista lämmityspaikkaoikeuden saaneista tehdään viikoittain perjantaisin alkaen 10.11.

19.12. alkaen myönnetään vain kuukausihinnoiteltuja lämmityspaikan käyttöoikeuksia. Kuukausihinta lämmityspaikkaoikeudelle on 22 €/kk (sis.alv 24%).

Henkilökuntaan kuulumattoman ohje kirjautumiseen ja lämmityspaikan varaamista vahvistamista varten kaudelle 2019-2020:

1. Valitse välilehti Rekisteröidy
  2. Täytä pyydettävät tiedot
  3. Saat sähköpostiin vahvistusviestin
  4. Kirjaudu järjestelmään
  5. Valitse Lisää pysäköinnin tarjoaja. Kirjoita kohtaan Etsi alue osoitteen perusteella tai valitse listasta: Oulu
  6. Valitse tuloksista: Oulun yliopisto, henkilökunta/opiskelijat
  7. Valitse henkilöryhmä: Resident
  8. Paina Lähetä hakemus
  9. Tilapalvelut käsittelee saapuneet rekisteröitymispyynnöt ja saat sähköpostitse tiedon hyväksymisestä käsittelyn jälkeen
  10. Kun olet saanut vahvistuksen rekisteröitymisestä voit tehdä autonlämmityspaikkavarauksen
  11. Kirjaudu tunnuksillasi osoitteesta https://eparking.fi/fi
  12. Kirjautumisen jälkeen valitse kohdasta UUSI VARAUS alueeksi se alue, jolle sinulla on ollut edellisellä lämmityskaudella lämmityspaikkaoikeus. Tarkista alue ennen varauksen tekemistä.
  13. Valitse Varaa
  14. Parkkipaikan varaus sivulla merkitse käytössäsi olevien autojen rekisterinumerot ja vahvista varaus Lähetä lupahakemus –painikkeella. Vahvista myös varmistuskysymys.

Kirjautumislinkki järjestelmään: https://eparking.fi/fi

Mikäli kuulut Oulun yliopiston henkilökuntaan tai olet Oulun yliopiston opiskelija sinun ei tarvitse rekisteröityä vaan voit kirjautua järjestelmään suoraan painikkeen HAKA kautta.

Varauksen maksaminen:

Kun saat vahvistusviestin lämmityspaikkaoikeudesta  parin päivän kuluttua hakemisesta, voit käydä maksamassa viestissä olevan linkin kautta varauksesi.

HUOM! Maksaminen onnistuu varmasti vain Mozilla Firefoxilla tai Chromella. Internet Explorerin käyttäminen saattaa aiheuttaa sen, ettei maksu rekisteröidy oikein varausjärjestelmään.

Tilapalvelut / Juha Sarkkinen

Viimeksi päivitetty: 21.2.2020