Auton lämmitys­paikka­oikeuden hakeminen Oulun yliopiston autopaikoille

Oulun yliopiston pysäköintiä ollaan uudistamassa vuonna 2019 ja Linnanmaalla tulee käyttöön ns. yhteiskampus pysäköintimalli (osalliset: Oulun yliopisto, SYK Oy ja Oulun ammattikorkeakoulu). Uuden pysäköintimallin käyttöönottamisesta, sopimusehdoista ja hinnoittelusta ilmoitetaan tarkemmin hyvissä ajoin syksyllä 2019.

Autopaikat 2019-2020

Auton lämmityspaikkaoikeus on aluekohtainen. Lämmityspaikan käyttöoikeus oikeuttaa pysäköimään ja käyttämään lämmitystolppaa vain myönnetyllä alueella ajalla 1.11.2019 – 15.4.2020. Muuna aikana autopaikat ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Lämmityspaikkaoikeuden maksaminen pitää tehdä ehdottomasti laskussa ilmoitettuun päivämäärään mennessä, koska maksamatta jätetyt autopaikat vapautuvat uudelleen haettaviksi.

Auton lämmityspaikkaoikeuden hinta lämmityskaudella 2019-2020 on 100 € (sis. alv 24%)/lämmityskausi. Autopaikan hinnan muutos johtuu verottajan ennakkopäätöksestä, jossa yliopistojen omalle henkilökunnalle mahdollistettu lämmityspaikkojen vuokraus katsotaan verolliseksi toiminnaksi. Aiemmin lämmityspaikkojen vuokraus on ollut verotonta toimintaa.

Lämmityspaikkaoikeuksien hakujärjestelmä avataan yleisesti käytettäväksi 21.10.2019. Auton lämmityspaikkaoikeutta voi hakea haluamalleen pysäköintialueelle. Hakemuksessa on ehdottomasti perusteltava tarve lämmityspaikkaoikeuden saamiselle. Tilapalvelut käsittelee saapuneet hakemukset ja myöntää tarveharkintapohjaisesti lämmityspaikkaoikeudet. Vahvistetusta lämmityspaikkaoikeudesta lähetetään sähköpostiviesti. Lämmityskaudella päätökset uusista lämmityspaikkaoikeuden saaneista tehdään viikoittain perjantaisin alkaen 10.11.

19.12. alkaen myönnetään vain kuukausihinnoiteltuja lämmityspaikan käyttöoikeuksia. Kuukausihinta lämmityspaikkaoikeudelle on 22 €/kk (sis.alv 24%).

Henkilökuntaan kuulumattoman ohje kirjautumiseen ja lämmityspaikan varaamista vahvistamista varten kaudelle 2019-2020:

1. Valitse välilehti Rekisteröidy
  2. Täytä pyydettävät tiedot
  3. Saat sähköpostiin vahvistusviestin
  4. Kirjaudu järjestelmään
  5. Valitse Lisää pysäköinnin tarjoaja. Kirjoita kohtaan Etsi alue osoitteen perusteella tai valitse listasta: Oulu
  6. Valitse tuloksista: Oulun yliopisto, henkilökunta/opiskelijat
  7. Valitse henkilöryhmä: Resident
  8. Paina Lähetä hakemus
  9. Tilapalvelut käsittelee saapuneet rekisteröitymispyynnöt ja saat sähköpostitse tiedon hyväksymisestä käsittelyn jälkeen
  10. Kun olet saanut vahvistuksen rekisteröitymisestä voit tehdä autonlämmityspaikkavarauksen
  11. Kirjaudu tunnuksillasi osoitteesta https://eparking.fi/fi
  12. Kirjautumisen jälkeen valitse kohdasta UUSI VARAUS alueeksi se alue, jolle sinulla on ollut edellisellä lämmityskaudella lämmityspaikkaoikeus. Tarkista alue ennen varauksen tekemistä.
  13. Valitse Varaa
  14. Parkkipaikan varaus sivulla merkitse käytössäsi olevien autojen rekisterinumerot ja vahvista varaus Lähetä lupahakemus –painikkeella. Vahvista myös varmistuskysymys.

Kirjautumislinkki järjestelmään: https://eparking.fi/fi

Mikäli kuulut Oulun yliopiston henkilökuntaan tai olet Oulun yliopiston opiskelija sinun ei tarvitse rekisteröityä vaan voit kirjautua järjestelmään suoraan painikkeen HAKA kautta.

Varauksen maksaminen:

Kun saat vahvistusviestin lämmityspaikkaoikeudesta  parin päivän kuluttua hakemisesta, voit käydä maksamassa viestissä olevan linkin kautta varauksesi.

HUOM! Maksaminen onnistuu varmasti vain Mozilla Firefoxilla tai Chromella. Internet Explorerin käyttäminen saattaa aiheuttaa sen, ettei maksu rekisteröidy oikein varausjärjestelmään.

Tilapalvelut / Juha Sarkkinen

Viimeksi päivitetty: 18.11.2019