Vuoden parhaan terveysinformatiikan tutkimuksen palkinto Oulun yliopistoon

Tutkimusartikkelin ykköskirjoittaja on nuori tieteenharjoittaja, ja julkaisussa analysoidaan oululaisen Onnikka-terveyssovelluksen käyttökokemuksia.

Oulun yliopiston tutkijoiden kirjoittama tieteellinen tutkimusartikkeli “Persuasive user experiences of a health Behaviour Change Support System: A 12-month study for prevention of metabolic syndrome” on voittanut vuoden parhaan terveysinformatiikan tutkimuksen Best Paper Award -palkinnon.

Palkinnon myönsi tietojärjestelmätieteen johtava kansainvälisen Association for Information Systems –tiedeyhteisön SIGHealth-erityisintressiryhmä. Palkinto myönnettiin kategoriassa, jossa artikkelin ykköskirjoittaja on nuori tieteenharjoittaja. Palkinnon vastaanotti viikonloppuna kansainvälisen Soulissa, Koreassa pidetyn ICIS-konferenssin yhteydessä tutkijatohtori Pasi Karppinen.

Julkaisussa analysoidaan oululaisen Onnikka-terveyssovelluksen käyttökokemuksia. Tutkimus liittyy tietojärjestelmätieteen professori Harri Oinas-Kukkosen ja sisätautien professori Markku Savolaisen johtamaan web-pohjaisen elämäntapaohjauksen sovelluksen kehitystyöhön metabolisen oireyhtymän ehkäisemiseksi. Tutkimus on julkaistu alun perin korkeimman julkaisuforumitason International Journal of Medical Informatics –lehdessä.

Vuoden parhaaksi valitun tutkimuksen kirjoittajat ovat Oulun yliopiston tutkijat Pasi Karppinen, Harri Oinas-Kukkonen, Tuomas Alahäivälä, Terhi Jokelainen, Anna-Maria Keränen, Tuire Salonurmi ja Markku Savolainen.

Artikkeli
OASIS tutkimusryhmä