Cerenion Oy:lle 500 000 euron pääomasijoitus aivotoiminnan mittaukseen

Tutkimuslähtöinen startup-yritys Cerenion Oy sai puolen miljoonan siemenrahoituksen Butterfly Ventures- ja Icebreaker.vc-pääomasijoittajilta. Yritys kehittää C-TrendTM-teknologiaa, jonka avulla voidaan seurata tehohoitopotilaiden aivotoimintaa. Ratkaisu pohjautuu tavallisen EEG-mittaukseen sekä kehittyneeseen koneoppimiseen ja tekoälyyn.

Teknologia on kehitetty Oulun yliopiston Tietotekniikan tutkimusyksikössä ja sen kliininen testaus suoritettiin Oulun yliopistollisessa sairaalassa osana kaksivuotista Tekesin TUTLI-hanketta. TUTLI-rahoitus tähtää uuden tutkimuslähtöisen liiketoiminnan synnyttämiseen.

Cerenion Oy perustettiin toukokuussa 2017 ja se työllistää nyt kaikki hankkeen avainhenkilöt.

Uusi rahoitus mahdollistaa kliinisten tutkimusten laajentamisen, lääkinnällisen laitteen sertifioinnin tavoittelemisen ja teknologian markkinoille tuomisen yhdessä strategisten kumppaneiden kanssa.

Lisätietoja: http://cerenion.com/news.php?sid=10&src=news&udpview=show-news

Kuva: Cerenion Oy