TUTLI-projekteista syntynyt 10 tutkimuslähtöistä yritystä

TUTLI on Business Finlandin rahoitusmuoto, joka tähtää uuden tutkimuslähtöisen liiketoiminnan synnyttämiseen. Rahoitusta on jaettu vuodesta 2012 lähtien. Oulun yliopisto on saanut rahoitusta 31 eri projektiin. Tähän mennessä niistä tuloksena on syntynyt 10 eri yritystä, joista osa on saanut pääomasijoituksia yhteensä noin 2,8 M€.

Oulun yliopisto sai viime vuonna rahoitusta viiteen uuteen TUTLI (tutkimuksesta uutta liiketoimintaa)-projektiin. Niissä kehitetään ratkaisua: öljyn erottamiseksi vedestä, menetelmää nivelrikon mittaamiseen, sensorikorttia datan keräykseen elinympäristöstä, karieksen varhaiseen toteamiseen tarvittavaa ratkaisua sekä hengityselinten toiminnan omamittausta.

Rahoitusta voi hakea maalis- ja syyskuussa. Tämän kevään hakuun lähti kuusi hakemusta, joista suurin osa oli biokemian ja molekyylilääketieteen tiedekunnasta.

Viimeksi päivitetty: 6.9.2018