University of Oulu, 2016

Kummiperheille

Kuka voi toimia kummiperheenä?

Kummiperheenä voi toimia Oulussa tai Oulun seudulla asuva henkilö tai perhe. Tärkeintä on perheen kiinnostus viettää yhteistä aikaa "kummiteltavansa" kanssa. Kummiperheen ei tarvitse olla perinteinen ydinperhe. Toiminnassa on ollut mukana sinkkuja, lapsettomia pariskuntia, eläkeläispariskuntia, yksinhuoltajaperheitä ja uusioperheitä. Perheellä ei tarvitse olla akateemista taustaa osallistuakseen toimintaan. Toivotamme kaikki perheet tervetulleiksi ohjelmaan!

Kummiperheeltä toivotaan:

• innostusta kummiperhetoimintaa kohtaan.
  • vähintään auttavaa vieraan kielen taitoa ainakin yhdeltä perheenjäseneltä. Kielitaidon ei tarvitse olla täydellistä ja moni opiskelija toivoo voivansa oppia suomea, eli kummittelukieli saattaa olla osaksi suomi.
  • valmiutta toimia ohjelman toimintaperiaatteiden mukaisesti.

Ohjelma on jo käynnissä lukuvuoden 2018-2019 osalta. Tiedotamme 2019 kevään aikana kummiperhehausta lukuvuodelle 2019-2020.

Miten mukaan?

Tule mukaan toimintaan täyttämällä hakemus (päivittyy sivustolle myöhemmin). Tutustu ennen hakemuksen tekoa kummiperheohjelman periaatteisiin ja jos herää kysyttävää, ole yhteydessä kummi.family@oulu.fi. Huomaathan, että ohjelma käynnistyy syksyisin ja pyörii syyskuusta toukokuuhun. Ohjelmaan sitoudutaan lukuvuodeksi kerrallaan.

Kummiteltavista

Perheen opiskelija, kummiteltava, on Oulun yliopiston ulkomaalainen vaihto- tai tutkinto-opiskelija. Kummiperheohjelmaan voi hakea opiskelija, joka sitoutuu toimintaan yhden lukuvuoden ajaksi.

Hakiessaan ohjelmaan kummiopiskelija on toivonut saavansa paikallisen ystäväperheen. Yhteisen ajanvieton myötä opiskelija toivoo tutustuvansa suomalaiseen kulttuuriin ja arkipäivään sekä jakavansa omaa kulttuuriaan perheelle. Opiskelijoita on mukana useista eri maista, kielialueilta, uskontokunnista, opiskelualoilta ja ikäryhmistä.

Perheiden ja kummiteltavien yhdistäminen

Opiskelijoiden ja perheiden yhdistäminen tapahtuu syyskuussa 2019, ja se tehdään hakemusten pohjalta. Niin perheet kuin opiskelijatkin kertovat hakemuksessa itsestään ja esittävät toivomuksia kummiopiskelijan tai -perheen suhteen. Yhdistäessämme perheitä ja opiskelijoita otamme mahdollisimman hyvin huomioon hakemuksessa esitetyt toiveet ja tiedot. Huomaathan, että kaikille perheille ei välttämättä löydy opiskelijaa. Ilmoitamme kaikille perheille, onko heille löytynyt opiskelijaa.

Ne perheet, joille löytyy sopiva opiskelija,  saavat syyskuun 2019 aikana kutsun sähköpostitse yhteiseen aloitustapahtumaan. Perheet saavat tiedon kummiteltavastaan tässä yhteisessä tapaamisessa, jossa he tapaavat opiskelijansa ensimmäistä kertaa. Tapahtuman paikka ja ajankohta tarkentuvat myöhemmin.  Muistathan vaihtaa yhteystiedot opiskelijasi kanssa tapahtumassa.

Yhteystiedot

Lisätietoja kummiperhetoiminnasta saa sähköpostitse osoitteesta kummi.family@oulu.fi.

Viimeksi päivitetty: 13.11.2018