University of Oulu, 2016

Kummiperheille

Kuka voi toimia kummiperheenä?

Kummiperheenä voi toimia Oulussa tai Oulun seudulla asuva henkilö tai perhe. Tärkeintä on perheen kiinnostus viettää yhteistä aikaa kansainvälisen opiskelijan, kummiteltavan, kanssa. Kummiperheen ei tarvitse olla perinteinen ydinperhe. Toiminnassa on ollut mukana monenlaisia perheitä: lapsiperheitä, sinkkuja, lapsettomia pariskuntia, eläkeläispariskuntia, yksinhuoltajaperheitä ja uusioperheitä. Perheellä ei tarvitse olla akateemista taustaa tai yhteysttä yliopistoon osallistuakseen toimintaan. Toivotamme kaikki perheet tervetulleiksi ohjelmaan!

Kummiperheeltä toivotaan

• innostusta kummiperhetoimintaa kohtaan
  • vähintään auttavaa vieraan kielen taitoa ainakin yhdeltä perheenjäseneltä. Kielitaidon ei tarvitse olla täydellistä ja moni opiskelija toivoo voivansa oppia suomea, eli kummittelukieli saattaa olla osaksi suomi.
  • valmiutta toimia ohjelman toimintaperiaatteiden mukaisesti.

Miten mukaan?

Tule mukaan toimintaan täyttämällä hakemus. Linkki hakemukseen löytyy näiltä sivuilta hakuajan ollessa käynnissä. Tutustu ennen hakemuksen tekoa kummiperheohjelman periaatteisiin. Jos perheelläsi herää kysyttävää, ole yhteydessä kummi.family@oulu.fi. Huomaathan, että ohjelma käynnistyy aina syksyisin ja pyörii syyskuusta toukokuuhun. Ohjelmaan sitoudutaan lukuvuodeksi kerrallaan.

Opiskelijoista eli kummiteltavista

Perheen opiskelija, kummiteltava, on Oulun yliopiston ulkomaalainen vaihto-opiskelija tai tutkinto-opiskelija. Vaihto-opiskelijat ovat Oulussa yhden tai kaksi lukukautta. Tutkinto-opiskelijat suorittavat pääsääntöisesti maisterintutkintoa, ja opintoihin kuluu pari vuotta. Mukana on myös tohtoriopiskelijoita, joilla kuluu väitöskirjatutkimukseen ja tohtoriopintoihin nelisen vuotta.

Kummiperheohjelmaan sekä opiskelija että perhe sitoutuvat yhden lukuvuoden ajaksi.

Hakiessaan ohjelmaan kummiopiskelija on toivonut saavansa paikallisen ystäväperheen. Yhteisen ajanvieton myötä opiskelija toivoo tutustuvansa suomalaiseen kulttuuriin ja arkipäivään sekä jakavansa omaa kulttuuriaan perheelle. Opiskelijoita on mukana useista eri maista, kielialueilta, uskontokunnista, opiskelualoilta ja ikäryhmistä.

Perheiden ja kummiteltavien yhdistäminen

Opiskelijoiden ja perheiden yhdistäminen tapahtuu elo-syyskuussa hakemusten pohjalta. Niin perheet kuin opiskelijat kertovat hakemuksessa itsestään ja esittävät toivomuksia kummiopiskelijan tai -perheen suhteen. Yhdistäessämme perheitä ja opiskelijoita otamme mahdollisimman hyvin huomioon hakemuksessa esitetyt toiveet ja tiedot. Huomaathan, että kaikille perheille ei välttämättä löydy opiskelijaa. Ilmoitamme kaikille perheille, onko heille löytynyt opiskelijaa.

Ne perheet, joille löytyy sopiva opiskelija,  saavat yleensä syyskuussa kutsun sähköpostitse yhteiseen aloitustapahtumaan, jossa perheet tapaavat opiskelijansa ensimmäistä kertaa. Tapahtuman paikka ja ajankohta ilmoitetaan tällä sivustolla.  Muistathan tapahtumassa vaihtaa yhteystiedot opiskelijasi kanssa.

Yhteystiedot

Lisätietoja kummiperhetoiminnasta saa sähköpostitse osoitteesta kummi.family@oulu.fi.

Viimeksi päivitetty: 13.5.2019