Linnanmaan yhteiskampus etenee

Linnanmaalle johtava Alakyläntie saa bussikaistat molempiin suuntiin, ja Linnanmaan ja keskustan välille rakentuu yhtenäinen pyöräilybaana. Muun muassa nämä ovat konkreettisia suunnitelmia, joilla Linnanmaan aluetta kehitetään ja varaudutaan kasvavaan opiskelija- ja työpaikkamäärään alueella.

Alakyläntien bussikaistat sijoittuvat Järvitien ja Linnanmaantie välille ja ovat pituudeltaan kaksi kilometriä. Pyöräbaana puolestaan kulkee keskustaan Alppilan kautta. Linnanmaan ja Tervahovintien välinen, kahden kilometrin mittainen osuus valmistuu jo tänä vuonna ja Tervahovintieltä Kaarlenväylälle kulkeva kolmen kilometrin osuus ensi vuonna. Keskustassa reitti yhdistyy Pakkahuoneenkadun pyöräkatuun.

Käytännössä pyöräbaana tarkoittaa pyöräilyn laatukäytävää, jossa pyöräilijöille varattu osuus on merkitty punaisella asfaltilla. Reittiä levennetään ja valaistusta, opasteita ja kunnossapitoa parannetaan.

Ouluun on luvassa myös kaupunkipyöriä vuonna 2019.

Kilpailuehdotukset jalostuvat suunnitelmaksi

Linnanmaan ja Kaijonharjun aluetta kehitetään viime vuonna järjestetyn kansainvälisen kilpailun pohjalta. Visionäärisissä suunnitelmissa esiintyi muun muassa hybridirakennuksia ja yliopiston viereen sommiteltiin avointa foorumia tai vaihtoehtoisesti megarakennetta. Pysäköintialueiden paikalle tulevilla hybridirakennuksilla oli yhden kilpailukonseptin mukaan teemoja, kuten sauna, urheilu, kasvihuone, päiväkoti, kaupallinen, joukkoliikennekeskus, labrat ja yhteistyö sekä pysäköinti. Eräässä ehdotuksessa yliopisto saisi vierelleen toisen megarakenteen, asumiskoneen. Kolmikerroksisessa jalustaosassa eri talotyypit pientaloista pienkerrostaloihin kietoutuvat yhteen kevyen liikenteen reittien kanssa.

Kaupungin kaikille avoin verkkokysely alueen kehittämisestä on avoinna 27.5. saakka. Lue lisää täältä.  Marraskuussa järjestetään työpajoja kaavarunkovaihtoehdoista, lupaa kaavoitusarkkitehti Eini Vasu. Lautakuntaan hyväksyttäväksi kaavarunko tulee maalis- tai huhtikuussa 2019.

Tavoitteena nopea joukkoliikenne

Kulkua Linnanmaalle pyritään helpottamaan joukkoliikenteellä. Luvassa on ainakin vaihdoton bussiyhteys Kontinkankaan ja Linnanmaan välille sekä nopeita yhteyksiä Oulun eteläosista Linnanmaalle moottoritietä pitkin. Moottoritien eli Pohjantien kunnostus ja kapasiteetin kasvattaminen jatkuvat ainakin vuoden 2019 loppuun.

Päivitettyjä tietoja linjastosuunnitelmista kaupunki on lupaillut kesäkuulle.

Oulun yliopistossa järjestettiin 3.5. Linnanmaan kampuksen ideointipäivä, jossa pääjärjestäjänä oli ylioppilaskunta.

Linnanmaan kampuksen uutisia voi seurailla sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #LinnanmaanKampus ja #LinnanmaaCampus.

Linnanmaan kampuksen tulevaisuutta suunnitellaan kolmessa työryhmässä, joiden puheenjohtajat ovat:

Maankäyttötyöryhmä: pj Oulun kaupungin asemakaava-arkkitehti Anne Olsbo

Liikennetyöryhmä: pj Oulun kaupungininsinööri Pasi Heikkilä