University of Oulu, 2016

Oulun yliopisto maailman 500 parhaan joukossa myös Leidenin rankingissa

Oulun yliopisto sijoittuu sijalle 491 Leidenin yliopiston tämän vuotisessa CWTS-rankingissa.

Leidenin CWTS-ranking listaa maailman yliopistoja niiden julkaisujen perusteella. Mukana oli tänä vuonna lähes 1000 yliopistoa ympäri maailmaa ja kahdeksan yliopistoa Suomesta.

Suomen yliopistojen joukossa Oulun yliopisto sijoittuu viime vuoden tapaan neljänneksi.

Viime vuonna Oulun yliopisto sijoittui Leidenin rankingissa sijalle 481, joten kokonaissijoitus putosi hieman. Laadullisilla kriteereillä arvioituna Oulun yliopiston sijoitus pysyi lähes ennallaan.  Ottamalla huomioon ne julkaisut, jotka sijoittuvat omalla tieteenalallaan eniten siteerattuun 10 prosenttiin, Oulun yliopisto kokonaissijoitus on tänä vuonna 443.

Viimevuotiseen tapaan Oulun yliopisto oli Suomen yliopistojen kärjessä matematiikan ja tietotekniikan päätieteenalalla. Muilla neljällä alalla Oulun sijoittui sijoille 3.-5. Ihmis- ja humanististen tieteiden alalla sijoitus nousi huomattavasti. Fysiikka ja tekniikka nousivat merkittävästi jo vuosi sitten, ja tänä vuonna tieteenala säilytti asemansa.

CWTS-ranking käyttää vertailuaineistonaan julkaisutietoja, jotka ovat peräisin Web of Science -tietokannasta. Se ottaa huomioon joko tieteellisten julkaisujen lukumäärän tai ne julkaisut, jotka sijoittuvat omalla alallaan eniten siteerattuun 10 prosenttiin. Arvioinnissa käytetään ns. ositettua laskentatapaa eli julkaisun painotus on alempi, jos kirjoittajia on useasta yliopistosta.

Viimeksi päivitetty: 22.5.2018